Başkan Renklibay: Yeniden 2. Lig neden olmasın

Başkan Renklibay: Yeniden 2. Lig neden olmasın
1922 Konyaspor Kulübü Başkanı Zahir Renklibay, yeniden 2. Lig’e dönmek istediklerini kaydederek, “Tekrar 2. Lig’e neden çıkmayalım? Çocuklarda heves ve azim var” dedi

3. Lig’e düşen 1922 Konyaspor’da Afyon kampında yeni sezon için olumlu sinyaller verdi. İzne ayrılan yeşil-beyazlı ekip, hafta başında çalışmalarını Saraçoğlu Tesisleri’nde sürdürecek. Kulüp Başkanı Zahir Renklibay, hazırlıklar, takımın son durumu ve yeni sezon hedefleri noktasında açıklamalarda bulundu.

Hazırlık programı hakkında bilgi veren Başkan Renklibay, “13 Temmuz’da takımı toplamıştık. Yeni sezon öncesi ilk etap çalışmalarımızı Konya’da tamamladıktan sonra ikinci etap çalışmalarımızı 15 gün boyunca Afyon’da sürdürdük. Pazar günü takım toplanacak ve pazartesi günü yeniden topbaşı yapacağız. Lige en hazır bir şekilde giriş yapmak istiyoruz” dedi.

İKİ EKSİK VAR

Altyapı ağırlıklı bir takım kurduklarını kaydeden Renklibay, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Akademimizden 16 oyuncumuzu kadromuza dahil etmiştik. Bu oyuncularımızdan üçünü Rezerv Lig kurulunca Konyaspor’a geri göndermek durumunda kaldık. Dış transfer çalışmalarımız da şuanda devam ediyor. İki eksik yerimiz var, orayı tamamlamaya çalışıyoruz. Görüşmüş olduğumuz oyuncular var onlarla da gerekli temasları kurduk. İnşallah onları da hallettikten sonra tam takım halinde lige hazırız diyebilirim.”

YUKARIYI KOVALAYACAĞIZ

Başkan Renklibay, takımın yeni sezon hedefleri ve planlamasını da açıklayarak, “1922 Konyaspor olarak ilk hedefimiz; Konya’yı en iyi şekilde temsil etmek. İkincisi ise Konyaspor’a oyuncu kazandırmak. Bu sezon Mehmet Ali ile Adem Eren’i A takıma kazandırdık. İnşallah sezon sonunda yine Konyaspor’a oyuncu gönderebilirsek; bu takım kendi görevini yerine getirmiş olacak. Geçen sezon bizi en üzen taraf; takımın 2. Lig’den 3. Lig’e düşmesi oldu. İnşallah bu genç çocuklar, birlikteliği eğer sağlarlarsa tekrar 2. Lig’e neden çıkmayalım? Çocuklarda heves ve azim var. İnşallah bunu başarırız diye düşünüyorum. Yukarıyı kovalayacağız kesinlikle, şampiyonluğa oynayacağız” diye konuştu.

Başkan Zahir Renklibay, sezon öncesi hazırlık maçlarında aldıkları iyi skorları da değerlendirerek, “Hazırlık maçları ölçü olmaz. Önemli olan burada oyuncuların ligde göstereceği performans. Birlikteliği ve takım olgusunu oluşturabilirsek; o zaman bu çocuklar çok büyük işler başarır diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.