Başkan Özgökçen: Trabzonspor'dan rövanşı aldık

Başkan Özgökçen: Trabzonspor'dan rövanşı aldık
Konyaspor Kulüp Başkanı Fatih Özgökçen, Trabzonspor galibiyetini değerlendirdi. Başkan Özgökçen, u 2 yıllık süreçte başkanlık sürecinde yenemediğimiz tek takım Trabzonspor’du, bugün bunu başardık" dedi.

Konyaspor Kulüp Başkanı Fatih Özgökçen, Trabzonspor galibiyetini değerlendirdi. Başkan Özgökçen, u 2 yıllık süreçte başkanlık sürecinde yenemediğimiz tek takım Trabzonspor’du, bugün bunu başardık" dedi.

Güzel bir maç olduğunu ifade eden Başkan Özgökçen; "Geçen seneki şampiyon takım ve geçen sene hafızlardaki iyi oyunu ile yer edinmiş takımız arasındaki maçın özellikle ikinci yarısı bizim açımızdan keyifliydi. Belki buna Trabzonspor’un 10 kişi kalmasını da bağlayabilirsiniz. İlk 20-25 dakika çok memnun olmasam da ikinci yarıda gayet iyi bir oyun vardı. Burada 2 yıla yakın süredir başkanlık görevini sürdürüyoruz. Bu 2 yıllık süreçte başkanlık sürecinde yenemediğimiz tek takım Trabzonspor’du. Bunu da arkadaşlarla konuştuk daha önce. Trabzonspor haricide diğer takımları ya içerde ya da dışarda mağlup etmiştik. Trabzonspor ile 3 maçta 2 beraberlik ve 1 beraberlik almıştık. 1 nevi rövanşı aldık. Görev sürecimiz boyunca averajları eşitledik. Oyuncu arkadaşlarımı ve teknik ekibi kutluyorum" dedi.

Konyaspor Kulübü'nün hedefleri hakkında konuşan Özgökçen; "Biz hep şunu söyledik: Konyaspor Kulübü futbol takımı bir yapılanma sürecinde olacak. Çok çabuk süreç içerisinde başarıları beklemek futbolun uzun soluklu oyun olduğu anlayışından uzak olur. Onun için uzun soluklu işlerde mücadele etmek lazım. Doğruları yaptığınız zaman belki bu sizi acıtacak ama bu acıya dayanmak zorundasınız. Türk futbolunu ayakta tutmak istiyorsanız bazı ilkeleriniz, prensipleriniz olmak zorunda. Biz bu ilkeler doğrultunda ilerliyoruz. Futbolda kazanmakta kaybetmek de olacak. Bugün kazandık mutluyuz. İnşallah bu devam edecek ve ligi üst sıralarda bitirme gayreti içinde olup inşallah da bitireceğimizi umut ediyorum" açıklamalarını yaptı.

Hakem performansını da değerlendiren Başkan Özgökçen; "Kırmızı kart tartışmasız bir şekilde kırmızı kart. Objektif olmak zorundayız. Bizim hem lehimiz hem aleyhimize yapılan hataları dillendirirsek Türk futbolu düzgün bir yere gelir. Adana Demirspor maçında Ndiaye’ye verilen kırmızı kartın ağır olduğunu söylemiştim ama o penaltı pozisyonunun tartışılacak bir yönü olmasına rağmen, penaltı pozisyonunun tartışılabilecek hiçbir tarafı yoktu. Hatalar olacak. Ancak biz kendimizi geliştireceğiz. Kendi insanımıza güvenelim diyorum ama biraz çalışmakla oluyor bu işler. Çok çalışmak lazım. Acaba sarf ettiğiniz zaman başarılar da sizinle beraber gelir Bugünkü maçta konuşulacak pozisyon yoktu" ifadelerini kullandı.

Sezonun geri kalanı hakkında konuşan Özgökçen;"Göreve geldiğimiz süreç içerisinde hep Konyaspor’un 3-4 yıl içinde hep ilk 10’da yer alacak bir takım olacak daha sonraki 3-4 yıl içinde de hep ilk 5’te yer alacak bir takım olacak dedik. Eleştirilere de bir nevi hak veriyorum. Geçen seneyi üçüncü olduğunuz zaman insanlar sizden o başarıyı istiyor. Futbol başarılara dayalı bir spor oyunu olduğu için bunu bekliyorlar. Taraftarımız sabretsinler. Konyaspor iyi yönde ilerleyecektir, iyi yerlere gelecektir. İnşallah, hedefimiz doğrultusunda devam edecektir" açıklamalarını yaptı.