Başkan Baharoğlu: Ligde kalacağımıza inancımız tam

Başkan Baharoğlu: Ligde kalacağımıza inancımız tam
 Muhabir
1922 Konyaspor Kulüp Başkanı Osman Baharoğlu, 21 Ocak 2024’te başlayacak olan ikinci devre için Konya’nın Sesi Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu.

1922 Konyaspor Kulüp Başkanı Osman Baharoğlu, 21 Ocak 2024’te başlayacak olan ikinci devre için Konya’nın Sesi Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu.

Başkan Baharoğlu, takımdan ayrılan oyunculardan, transfer çalışmalarından ve ligin ikinci yarısında kendilerini bekleyen maçlar hakkında açıklamalarda bulundu.

3.Lig zor bir lig ve burada biraz tecrübeli oyuncuya ihtiyaç var diyen Başkan Baharoğlu; “8 tane oyuncumuz ile yollarımızı karşılıklı olarak ayırdık, doğrudan lisanslarını verdik, herhangi bir beklentimiz olmadan bunu yaptık. Devre arası başlar başlamaz 8 oyuncuyu transfer ettik. Bu 8 oyuncunun tamamını Antalya kampına götürdük. Takımın uzun yıllardır görmediği Antalya kampı düzenledik. Antalya’da bu oyuncularla beraber kampa çıktık. Konya’ya döndüğümüzde ise hocamızın raporu doğrultusunda 8’i transferden 2'si ile ve takım içinde de 4 kişi ile toplam 6 kişi ile daha yollarımızı ayırma kararı aldık. Futbolcularımızın tamamının alacaklarını ödedik. Şu anda takımımızda 20 tane futbolcu var. Transfer görüşmelerimiz devam ediyor 2 oyuncu ile daha anlaşma yapmak istiyoruz” dedi.

“Konyaspor’a yük olmadan süreci ilerletmeye çalışıyoruz”

Mali tablolardan bahseden Baharoğlu; “Geçmiş yönetimlerden kalan bazı ödenmemiş borçlar vardı, bunları hallettik. Konyaspor’a yük olmadan süreci ilerletmeye çalışıyoruz. Pazar günü Tepecik maçıyla tam kadro sahada olacağız. 3 puan ve moral ile ikinci yarıya başlamak istiyoruz. Bizler kimsenin adamı değiliz. Bizler Konyaspor sevdalılarıyız” açıklamalarını yaptı.

“Ligde kalacağımıza inancımız tam”

Gruptaki rakipleri hakkında konuşan Baharoğlu; “Sivas 4 Eylül ve Bayburt önemli transferler yaptı ve kadrolarını güçlendirdiler. Sivas’ın 5, Bayburt’un ise 3 puanı bulunuyor. Üzerimizde Darıca’nın 12, Akhisar’ın ise 11 puanı var. Akhisar’ın transfer tahtası kapalı ve orada işler yolunda değil, Darıca da dağılmış durumda. Sezon bittiğinde bu 4 takımın üzerinde ligde kalmış bir şekilde olmayı hedefliyoruz. Ligde kalacağımıza inancımız tam” ifadelerini kullandı.

“Gemiyi sağ salim limana yanaştıracağız”

Teknik Direktör Mehmet Yıldırım hakkında konuşan Başkan Baharoğlu; “Bekir hoca enerjisinin kalmadığını söyleyerek ayrılmak istedi. Bizlerde saygı gösterdik buna. Takımımızın başına Mehmet hocayı getirdik. Transferleri beraber yaptık. Kendisi yıllarca Milli takımda görev aldı. Teknik ekibimiz güzel, analiz ekibimiz iyi. Hocamızın enerjisi oldukça yüksek. İnşallah bu yükün altından kalkıp bizler de gemiyi sağ salim limana yanaştıracağız” şeklinde konuştu.

“Çaldığımız hiçbir kapıdan boş dönmedik”

Konya camiasının ciddi destekler verdiklerini söyleyen Baharoğlu; “Camianın ağabeyleri bizleri hiç kırmadılar. Antalya kampımız için 1 kuruş ödemedik. Şehrimizin önemli iş adamlarımızdan Enes Ünlüer sağ olsun bize sponsor oldu. Kendisine teşekkür ediyorum. Konyaspor’umuzun eski başkanlarından Hilmi Kulluk ve eski yöneticilerinden Ekrem Çoşkun çok destek veriyor. Mevcut Konyaspor yönetiminden 1922 Konyaspor’a hatırı sayılır bir bağış aldık. Konya’da çaldığımız hiçbir kapıdan boş dönmedik" dedi. HALİL YILMAZER