AYOS Konyaspor Tünelden Önceki Son Çıkışta!

AYOS Konyaspor Tünelden Önceki Son Çıkışta!
AYOS Konyaspor Basketbol Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 21.haftasında bugün deplasmanda Merkezefendi Belediyesi ile karşılaşacak.

AYOS Konyaspor Basketbol Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 21.haftasında bugün deplasmanda Merkezefendi Belediyesi ile karşılaşacak. Konyaspor, saat 19’da başlayacak karşılaşma sonunda kaybetmesi halinde kümede kalma adına büyük bir darbe daha almış olacak.

Kümede kalma adına kritik maç

Konyaspor, 20 haftada aldığı 6 galibiyet ve 14 mağlubiyet ile ligin son sırada yer alıyor. Yeşil-beyazlılar çıktığı son 6 karşılaşmadan galibiyet çıkartamadı ve ligin sonuna demir attı. Ligde kalmak için seri galibiyetlere ihtiyacı olan Konyaspor’da Denizli maçı final olarak görülüyor. Konyaspor bu maçtan galibiyet çıkartamazsa kümede kalma adına işini iyice zora sokacak. Ligin ilk yarısında Konya’da oynanan karşılaşmayı Merkezefendi 91-92 kazanmıştı.

Çambel ile 8’de 2

Engin Gençoğlu ile yolların ayrılmasının ardından sezona Engin Gençoğlu’nun yardımcılığını yapan, geçen yıldan beri takımın içinde olan ve oyuncularla ilişkileri iyi seviyede olan Sinan Çambel ile yola devam edilmişti. Çambel ilk baş antrenörlük deneyimine oldukça iyi başladı. İki galibiyet elde ederek üzerindeki baskıyı biraz olsun atan Çambel son 6 maçta galibiyet göremedi. Sırasıyla Pınar Karşıyaka, Beşiktaş Emlakjet, TOFAŞ, Fenerbahçe BEKO, Gaziantep Basket ve Türk Telekom’a mağlup olan Çambel’in takımı zor günler geçiriyor. Çambel, Merkezefendi maçı ile Konyaspor’un başında 9.maçına çıkmış olacak.

Teknik ekibe takviye

Yağız Sertoğlu, yaşadığı bazı anlaşmazlıklardan ötürü görevinden geçtiğimiz günlerde ayrılmıştı. Yeşil-beyazlı ekipte teknik ekipte sadece asistan koç olarak Barış Özcan kalmıştı. AYOS Konyaspor, Konyalı basketbol antrenörlerinden Ömer Pamuk ile sezon sonuna kadar sözleşme imzaladı. Takımın teknik heyetine dahil olan Pamuk, takımla birlikte Denizli'ye gitti. Deneyimli koç, yarınki Merkezefendi maçında benchte yer alacak.

Denizli’nin gözü play-offta

Konyaspor Basketbol’un Cuma günü karşılaşacağı Merkezefendi gözünü play-offa dikmiş durumda. Sezonun ilk 4 maçında galibiyet elde edemeyen ve ligden düşme adayı olarak gösterilen Ege temsilcisi sonrasında büyük bir çıkış yakaladı. Son 16 maçta 9 galibiyet elde eden yeşil-siyahlılar 29 puan ile 7.sırada yer alıyor. Son haftalarda inişli-çıkışlı maçlar oynayan Mekezefendi 20.haftada deplasmanda ONVO Büyükçekmece’ye 89-81 kaybetti.