Anadolu Kartalı'ndan son gün bombası

Anadolu Kartalı'ndan son gün bombası
Konyaspor’da oldukça hareketli geçen yaz transfer dönemi henüz son bulmuş değil. Konyaspor, Rahmanovic'in ayrılığının ardından Galatasaray'ın yerli orta saha oyuncusu Emre Akbaba'yı transfer etmek için girişimlere başladı.

Transfer döneminin en hareketli takımlarından biri olan Arabam.com Konyaspor hem takımdan gönderdiği hem de takıma dahil ettiği oyuncularla sürekli gündemde yer alıyor. Takımdaki yerli-yabancı dengesini daha iyi duruma getirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Orta saha bölgesinde yerli oyuncu eksikliğinin yanı sıra yabancı fazlalığı yaşayan Anadolu Kartalı, Bosna-Hersekli Amar Rahmanovic’i takımdan gönderirken o bölge için yerli alternatifi olarak Galatasaray’da yedek oturan ve ana kadroda düşünülmeyen Emre Akbaba için görüşme gerçekleştirdi.

Galatasaray oyuncuyu kiralık olarak göndermeye sıcak bakarken oyuncuyu ikna etmek için çalışmalar devam ediyor. Gece yarısına kadar transfer sonuçlandırılmak isteniyor. 

2021-2022 sezonunu Alanyaspor’da kiralık geçiren 29 yaşındaki oyuncu çıktığı 37 maçta 13 gol ve 6 asistlik performans ile milli formaya göz kırpmıştı. Sezon başında yeniden Galatasaray’a dönen Akbaba yapılan yüksek maliyetli yıldız transferlerin ardından formasından uzak kaldı.

Kariyerinin zirve dönemlerinden birini geçiren Emre Akbaba forma şansı bulacağı bir kulüpte oynamak istiyor. Emre Akbaba’nın sözleşmesi 30 Haziran 2023’te son bulacak.