Aleksandar Stanojevic: Sorumluluğu Üstleneceğim

Aleksandar Stanojevic: Sorumluluğu Üstleneceğim
Konyaspor Teknik Direktörü Aleksandar Stanojevic, Spor Toto Süper Lig’in 24. haftasında Giresunspor ile golsüz berabere kalınan maçın ardından basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Konyaspor Teknik Direktörü Aleksandar Stanojevic, Spor Toto Süper Lig’in 24. haftasında Giresunspor ile golsüz berabere kalınan maçın ardından basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Çok üzgünüm

Galibiyet alamadıkları için sinir bozucu bir durum içerisinde olduklarını ifade eden Aleksandar Stanojevic, “Maalesef kazanamadık. Özellikle birden çok direkten dönen şutumuz oldu. Fakat ne yazık ki topu ağlarla buluşturamadık. Tabii ki maç süresince iyi olan ve kötü olan durumlarımız oldu. Kaleden dönen birden çok şutumuz oldu. Kesinlikle daha iyi bir performans ortaya koymamız gerekirdi. Topu ağlarla buluşturmamız gerekirdi. Başlangıçtan itibaren taraftarımızdan çok iyi bir destek aldık. Öncelikle onlardan özür dilemek istiyorum. Fakat nihayetinde istenileni veremedik. Bundan dolayı çok üzgünüm” dedi.

Takımın menfaatine olacaksa istifa etmeyi düşünebilirim

‘İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?’ sorusunu da cevaplayan Stanojevic; “Öncelikle ben vazgeçen bir ruha sahip değilim, vazgeçmeyeceğim elbette. Fakat tabii ki bu takımın menfaati için olacaksa ben ne gerekiyorsa yapmaya hazırım. Bu oyuncuların düşüncesi, yönetimin veya herhangi birinin düşüncesiyse ve takımın menfaatine olacaksa elbette düşünebilirim, gözden geçirebilirim. Fakat bugün iyi bir performans sergiledik. 3 tane kaleden dönen şutumuz var. Ama ne yazık ki istenileni alamadık. Bireysel perspektifte konuşmak gerekirse kendi tarafımda gereken her şeyi verdim fakat kulüpten böyle bir talep, böyle bir durum söz konusu ise tabii ki istişare etmeyi ve konuşmayı göz önüne alabilirim” diye konuştu.

Adapte olma şansımız yükselecek

Son iç saha maçına kıyasla çok daha iyi olduklarını söyleyen Sırp çalıştırıcı; “Ancak bir özgüven eksikliği halen vardı ve maça şüpheyle başladık. Çok fazla anormal bir durumla karşı karşıyayız. Diouf aramızda yoktu ve değişiklik sağlayamadık. Kesinlikle şans yanımızda değildi. Şutlarımız vardı ancak çizgiyi geçmemesi çok üzücü. Hem şanssızlık hem de anormal durumların bir araya gelmesi. 5 maçta gol atamadıktan sonra bunlar benim sorumluluğu ve ben de bu sorumluluğu üstleneceğim. Muric ve Muhammet’in şutlarından biri çizgiyi geçse farklı bir durumla konuşuyor olacaktık. Yeni oyuncularla yeni süreçlerimiz olacak. Birbirimizi tanıma ve adapte olma şansımız artacak” ifadelerini kullandı.

İlhan Palut ile karşılaştırma var

İlhan Palut ile ilgili konuşan Stanojevic; “Geçen sezonki durumu ve pozisyonu göz önüne aldığımızda herkes için zorlu bir dönem. Ancak Konyaspor’a geldiğim için asla pişman değilim. Önceki teknik direktörün performansıyla ilgili de bir karşılaşma var. Taraftarlarımız belki daha iyi olmasa bile eşit ve dengede bir beklentileri vardı. Tabii ki bunu anlayabiliyorum. Avrupa’da birçok şampiyonluğum var. Benim için de kolay olmadığını itiraf etmeliyim. Fakat mücadeleye devam etmek istiyorum çünkü her şeyden memnunum ve hiçbir şeyden pişman değilim. Şu an durumuzla ilgili hiçbir şekilde mutlu değilim ve asla kendimi huzurlu hissetmiyorum” açıklamalarını yaptı.