Ahmet Oğuz: Defansif yönüm Skubic’den daha iyi

Ahmet Oğuz: Defansif yönüm Skubic’den daha iyi
Konyaspor’un sağ bek oyuncusu Ahmet Oğuz Futbol Arena’ya açıklamalarda bulundu. Ahmet Oğuz, Nejc Skubic'ten daha iyi defansif performans gösterdiğini söyledi.

Konyaspor’un sağ bek oyuncusu Ahmet Oğuz Futbol Arena’ya açıklamalarda bulundu. Ahmet Oğuz, Nejc Skubic'den daha iyi defansif performans gösterdiğini söyledi.

Konyaspor’a geldiği ilk günden itibaren formayı bırakmamasının istikrarla ilgili olduğunu ifade eden Ahmet Oğuz; “Benim yapımda çalışmak ve istikrar sahibi olabilmek var. Bu düzeyde çalıştım ve bu istikrarda olmak için çalıştım. Elimden geldiğince böyle devam etmek itiyorum” dedi.

Defansif yönüm Skubic’den daha iyi

Konyaspor’un efsanevi sağ bek oyuncunu Nejc Skubic’den daha iyi defans yaptığını söyleyen Oğuz; “Geçen yıl daha ofansif oynayan bir Konyaspor vardı. Defansta zaafları olan bir Konyaspor vardı. Tabii ki Nejc Skubic ofansif yönden daha iyi ancak defansif olarak daha zayıf bi oyuncuydu. Defansif yönümün daha iyi olduğunu biliyorum. Ben kendi görevimi yerime getirmek istiyorum. Belki İlhan Hoca’ya o güveni vermiş olabilirim” açıklamalarını yaptı.

Koşa koşa geldim

Konyaspor’a gelmesinde Soner Dikmen’in katkısı olduğunu ifade eden Ahmet; “Soner ile çocukluk arkadaşıyız. Kardeşim Soner beni aradı ve ‘Konyaspor’da tekrar buluşalım” dedi. Bende geçen seneyi üçüncü olarak bitirmiş, şampiyonluğu son anda kaçırmış bir Konyaspor beni istiyorsa mutluluk duyarım dedim ve buraya koşa koşa geldim” dedi.

Quaresma beni çok zorlardı

Her futbolcunun iyi geçirdiği bir dönem olduğunu söyleyen Oğuz; “Geçen sene sağ bek bölgesinde Onur Bulut iyi geçirdi onu beğeniyorum. Beşiktaşlı Valentine Rosier’i beğeniyorum. Sahada o gün iyi değilseniz her futbolcuya karşı zorlanabilirsiniz ama beni en çok zorlayan oyuncu olarak Ricardo Quaresma’yı söyleyebilirim. Bileklerine oldukça hakim bir oyuncu. Temas yapmana izin vermiyor, dokunduğun anda hemen faul alabiliyor” şeklinde konuştu.

Milli takımda ‘takım mı’ olamıyorlar diye düşünüyorum

Milli Takım hakkında da açıklamalar yapan Ahmet Oğuz; “A Milli Takımımızın Dünya Kupasına katılmasını çok isterdim. Bizlerde milliyetçi insanlarız, buradan tüm yüreğimizle onları desteklerdik ama maalesef olmadı. Kadroya baktığımız zaman herkes Avrupa’da ve iyi yerlerde oynuyor. Milli takımda ‘takım mı’ olamıyorlar diye düşünüyorum bazen. Hepsi kaliteli oyuncular umarım daha iyi olur” ifadelerini kullandı. SPOR SERVİSİ