1922 Konyaspor Teknik Direktörü İsmail Aksu, Yavru Kartal'da kurmayı hedeflediği yapının detaylarını anlattı

1922 Konyaspor Teknik Direktörü İsmail Aksu, Yavru Kartal'da kurmayı hedeflediği yapının detaylarını anlattı
 S.Yazı İşleri Müdürü
Karatay Termal 1922 Konyaspor Teknik Direktörü İsmail Aksu, yeni sezon öncesinde Konya’nın Sesi’ne açıklamalarda bulundu. Spor Müdürümüz Halil Yılmazer’in sorularını yanıtlayan Aksu, hedeflerini anlattı.

Karatay Termal 1922 Konyaspor Teknik Direktörü İsmail Aksu, yeni sezon öncesinde Konya’nın Sesi’ne açıklamalarda bulundu. Spor Müdürümüz Halil Yılmazer’in sorularını yanıtlayan Aksu, hedeflerini anlattı.

1922 Konyaspor’u hem yetiştirici hem de yarışmacı bir takım yapmak istediğini ifade eden Aksu, kurmak istediği yeni yapının detayları hakkında önemli bilgiler verdi.

1922 Konyaspor nasıl bir oyun kurgusu ile sahada olacak?

Bu sezon oynayacağımız oyunla mesaj vermek istiyoruz. Maçların başlangıç düdüğünden bitiş düdüğüne kadar disiplinli, sahada ne yaptığını bilen, mücadele ve oyuncu gücü yüksek olan bir takım yaratmak istiyoruz. Gelişime açık oyunculardan kurulu ve her maç oyununu geliştiren bir takım olmayı hedefliyoruz. Birçok parametre varmış gibi görünüyor ancak oyunun temeli budur. Bu unsurlar üzerine oyunumuzu inşa edeceğiz. Nasıl bir takımda olduğumuzun farkındayız. Hem ligde yarışan, tutunmaya çalışan bir takım olacağız. Yukarılarda olmak istiyoruz. Bununla beraber hem de yetiştirici bir kulüp de olmak istiyoruz. Bazı oyunculara dokunmak istiyoruz. Görevimiz ağır. Sadece skor olmayacak amacımız. Gelişen bir oyun ve gelişen bir oyuncu grubu oluşturmayı hedefliyoruz. Birden fazla bir unsuru olan yapının içindeyiz. Burada olmaktan mutluyum. Bizler 3.lig’de saha içindeki kaos ortamından uzaklaşan bir takım olmak istiyoruz. Oyunu pozitif şekilde ele alıyoruz ve 90 dakika bunun için çaba göstermeyi amaçlıyoruz. Oyunu çirkinleştirmeyen, maçı germeyen bir takım olmak istiyoruz. Sadece futbol odaklıyız. Sahada sürekli oyunu yavaşlatan, zamandan çalan bir takım olmayacağız. Tüm bunlar oyunun gelişimini önünde engel.

halil-ismail.jpg

Transfer çalışmalarınız ne durumda ilerliyor?

1922 Konyaspor, bir pilot takım ve 3.lig’de mücadele ediyor. Burada 3.Lig’in gerçekliklerini görmezden gelemeyiz. Geçmiş dönemde yaşanan sıkıntılardan haberdarız. Hem yarışacak hem de gelişecek bir takım yaratmak istediğimizi yönetimimiz ile de görüşmüştük. Dışardan oyuncu alıyoruz, transfer yapıyoruz. Gücümüzün yettiğince çok fazla açılmadan kriterlerimize uygun, burada oluşturmaya çalıştığımız oyun sistemine yatkın oyuncular almak istiyoruz. Uygun olmayan oyuncularla da yolumuzu ayıracağız. Bu futbolun doğasında var. 27 oyuncu ile çalışıyoruz. Takımdan ayrılacak oyuncular ve aramıza yeni katılacak isimler de elbette olacak. Süreçler devam ediyor. Profesyonel takımlarda bu süreçler hep devam eder.

1922 Konyaspor’da sürdürülebilir bir yapı kurmak mümkün mü?

Hem yetiştirici hem de yarışmacı kulüp olabiliriz. Türkiye’de özellikle alt liglerde örnekleri var. Burada güven duygusu çok önemli. Oyuncu-antrenör, antrenör-yönetim arasında güven duygusunu yakalamak kritik öneme sahip. Bunlar sağlanır ve istikrar da bununla birlikte gelirse ilerlemeler kaydedebiliriz. Sürdürülebilir bir yapıyı kurabileceğimize inanıyoruz. Oyuncuya doğru zamanda, doğru ortamda sorumluluk vermek gerekiyor. Bir düğmeye basalım ve her şey bir anda gerçekleşsin. Böyle bir durum söz konusu değil. Belli bir sürece ihtiyacımız var ve bunu çok çalışarak yapmamız gerekiyor. Yapabildiğim en kısa sürede burada bu yapıyı kurup sürdürülebilir bir hale getirmek istiyorum. Elbette oyun dışı etkenler olacak, bunları da çözeceğiz hep birlikte. Bunlar için mücadele edeceğiz. Oyun ve oyuncunun gelişime odaklanmış durumdayız. Transfer ettiğimiz tecrübeli oyuncular için de aynı düşüncedeyiz. Herkesin geliştiği bir ortam inşa etmek istiyoruz. Kulübün bütününü geliştirmeyi amaçlıyoruz.

İsmail Aksu olarak kariyer hedefleriniz neler?

Şu an çalıştığım takımın hangi ligde mücadele ettiğine çok fazla takılmıyorum. Tamamen oyun odaklı bir antrenörüm. Elbette Süper Lig’de görev almak istiyorum, bu hedeflerim arasında var ancak öncelikle bulunduğumuz yer için sorumluluklarımız var. Geliştirme ve oyun oynatmak istiyorum. Yıllarca burada kalıp oyuncu yetiştirmek istiyorum.

hem-gelistirici-hem-yarismaci-2-001.jpeg

Konyaspor Akademisi ile 1922 Konyaspor arasındaki uyum nasıl?

Konyaspor Akademisi’nden yetişmiş oyuncu kardeşlerimiz bizlerle. Antrenmanlara gayet iyi katılım gösteriyorlar. Gelişmeye çalışıyorlar. Onların gelişmesini en az onlar kadar ben de istiyorum. Ancak bir anda olmuyor, zaman gerekiyor. Bu zamanı hem kulübe hem oyuncuya vermek gerekiyor. Her şey bir anda olmuyor. 1922 Konyaspor da profesyonel takım ve bu takımın da kendine göre gerçeklikleri var. U19 çok farklı bir lig, 3.Lig çok daha farklı bir lig. Birbirlerine benzemiyorlar. Arada ciddi farklılıklar var. Saha, fiziki ve psikolojik şartlar tamamen birbirinden ayrı. 3.Lig’in kendine has özellikleri var.

Zorlu bir grupta yer alıyorsunuz, neler söylersiniz?

3.Grup’ta yatırımcı kulüp sayısı fazla. Güçlü bir oyununuz yoksa bu takımlarla mücadele etmeniz zor. Öncelikle iyi ve doğru bir oyun oturtmak lazım. Güçlü ekiplerin olması bizi korkutmuyor, sevindiriyor. Bu tarz rakipler bizlerin daha hızlı daha çabuk gelişmesine katkı sunabilir. Bunu dezavantaj olarak görmüyorum ve bunu avantaja çevirmek istiyorum. Takımla olan konuşmalarımda bunları dile getiriyorum. Daha zayıf grupta yer alsak belki konsantrasyon sorunu yaşayabilirdik.

Bu sezon için temel hedefleriniz neler?

En büyük hedefimiz ligde kalmak. Transfer dönemi devam ediyor. Bazen yapacağınız 2-3 transfer bi anda bizim hayallerimizi, bakış açımızı değiştirebilir. Maçları oynadıkça hedeflerimizi güncelleyebiliriz. Uzun bir maraton, ilk devredeki açıklarımızı kapatmak için bir transfer dönemi şansımız daha olacak. Hep birlikte süreci yaşayacağız.

Hazırlık dönemindeki çalışmalarınız nasıl ilerliyor?

Fiziksel, taktiksel ve zihinsel yüklemeleri Konya’da gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık 20 gün önce sahaya adım attık. Belli bir oyun çizgimiz var. Henüz rakibe karşı neler yapabileceğimizi test edemedik. Yarın Konyaspor U19 takımımız ile hazırlık maçı oynayacağız. Orada ufak bir analiz yapmış olacağız. Ayın 15’inde Kartepe kampımız başlayacak. O bölümü biraz daha maç yoğunluğu ile geçirmek istiyoruz. Artı ve eksilerimizi bu maçlarda göreceğiz. Lige başlamadan önce Konya’da yeniden bir çalışma zamanımız olacak.

Oyuncu grubunun performansından memnun musunuz?

Oyuncu grubunun çalışma temposundan ve isteğinden memnunum. Aldığımız geri dönüşlerden mutluyuz ve gayet iyi. Gelişmeye ve üzerine katmaya çalışıyorlar. Çaba, istek ve arzuyu sahada görüyorum. Saha içini ve saha dışını birbirinden ayırıyoruz. Ben de ekibimle buraya yeni geldim. Tanışma ve alışma süreci içindeyiz. Bireysel ve grup grup konuşmalarımız elbette oluyor. Oyuncularımızı dinliyoruz, onların bizlere anlatmak istedikleri var, bizim onlardan beklentilerimiz var. İyi bir iletişim başlattık ve bunu devam ettiriyoruz.

hem-gelistirici-hem-yarismaci-1-001.jpg

Yönetim Kurulu ile aranızdaki ilişkiler nasıl?

Yönetim ile aramızda iyi bir uyum var. İletişimimiz çok iyi. Birbirimizi her konuda konuşabiliyor ve görüş bildiriyoruz. Bugüne kadar ellerinden gelenin fazlasını yaptılar ve yapmaya da devam ediyorlar. Ortaya koydukları emeğin farkındayım. Konuşmalarımızda mutlaka orta noktada buluşuyoruz. Sezon başlangıçları biraz sancılı geçer, biz bu süreci doğru yönetiyoruz. Muhammet Mustafa başkan zaten elinden geleni yapıyor. Futbol Şube sorumlumuzdan diğer yöneticilerimizden Allah razı olsun. Bize güveniyorlar. Ben de onları mahcup etmek istemiyorum. Bu bir ekip çalışması. Teknik ekibimden memnunum.

Taraftarlara mesaj vermek ister misiniz?

Taraftarlar bugüne kadar bu takımı desteklediler, bunu biliyorum. Bu sene de bizden desteklerini esirgemesinler. Bizim iyi başlangıçlara ihtiyacımız var, bunu önemsiyoruz. Onlara güzel bir oyun izletmek istiyoruz. Onları stadyumda yanımızda görmek en büyük isteklerimizin başında geliyor. Her platformda bizleri desteklemelerini istiyoruz. Bu takım Konyaspor’un bir parçası. Konyaspor, çok büyük bir camia ve taraftarı da bir o kadar büyük. Arada bir fark olduğunu düşünmüyorum. Konyaspor taraftarını 1922 Konyaspor taraftarı olarak görüyorum. Biz bir aileyiz ve bu ailede onlara ihtiyacımız var. Mümkün mertebe onları mutlu edecek bir oyun yapısı kuracağız. Onları en kalabalık bir şekilde stadyumda görmek istiyoruz. HALİL YILMAZER