Konyalıların hazırlama şekli başkaymış! Lahana sarmasını lezzetlendiren tüyo
Yayınlanma:
Konyalı ev hanımı Ayşe Emine Yıldırım tarafından lahana sarması tarifi diğer sarma tariflerine göre çok daha farklı. Birçok kişinin bilmediği lahana sarmasının tarifi
Lahana sarması, Türk mutfağının geleneksel ve lezzetli yemeklerinden biridir. Lahana yaprakları kullanılarak hazırlanan bu yemek, özellikle soğuk havalarda tercih edilen bir seçenektir.
Konyalı ev hanımı Konyalı ev hanımı Ayşe Emine Yıldırım, Lahana sarması yaparken kullandığı tarifi paylaştı.
Beyaz Lahana Sarması Malzemeler:
- 1 adet beyaz lahana
İçi için;
- 1, 5 su bardağı pirinç
- 2 adet orta boy soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Kırmızı pul biber
- Karabiber
- Kuru Nane
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Su
- Sıvı yağ
Beyaz Lahana Sarması Yapılışı:
- İlk önce pirinçlerimizi yıkayalım. Soğanları yemeklik doğrayalım.
- Yağda salçayla soğanları kavuralım.
- Maydanozları ince bir şekilde kıyalım. Baharatları atalım. Ardından yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri koyup bir çay bardağı suyla pişirelim.
- Suyunu çektikten sonra ocaktan alıp dinlendirelim.
- Lahanaların yapraklarını ayıralım. Kaynattığımız tuzlu suyun içinde 1-2 dakika bekletip çıkartalım. Çok fazla bekletirseniz sarılmaz erir.
- Lahana sarılacak kadar yumuşak kıvama gelince sudan çıkarıp süzelim.
- Haşlanan lahanayı parçalara ayırıp hazırladığımız içten koyarak sarıyoruz.
- Tencerenin atına boş birkaç beyaz lahana koyalım dibi tutarsa önce onların yanması için.
- Sardığımız lahanaları tencereye diziyoruz.
- Bir kâsenin içerisine salçayı, sıvı yağı, sıcak suyu ve tuzu koyup karıştırıyoruz.
- Hazırladığınız karışımı lahana sarmalarının üzerinde gezdirin.
- Lahanaların üzerine çıkmayacak şekilde sıcak su ekleyelim. Önce yüksek ateşte ardından altını kısarak pişirelim.
- Biraz dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.