İftara Ne Pişirsem? Sac Arası Tarifi
İftar sofralarınız için her güne özel olarak belirlenmiş en güzel iftar yemekleri tarifleri, pratik ve lezzetli iftara özel yemek tarifleri püf noktaları ile Konya'nın Sesi'nde sizlerle birlikte...
KONYA MUTFAĞI’NDAN
SAC ARASI
Malzemeler:
Hamuru İçin:
1 yumurta
1 kaşık yoğurt
Yarım fincan sıvıyağ
Yarım çay kaşığı tuz
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı sirke
5 damla limon
1 çay kaşığı kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Arası İçin:
350 gr. kaymak
5 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı sıvıyağ
Şerbeti İçin:
4 su bardağı şeker
3 su bardağı su
10 damla limon
Yapılışı:
Hamur ele yapışmayacak kıvamda yoğurun ve bezelere ayırın. Her birini açılabilecek kadar ince açın. Önce unla sonra nişasta ile büyütün. Bezenin yuvarlak kısmına kaymak ve erimiş yağ karışımından koyun ve katlayarak gül şekli verin. Tepsiye dizin üzerlerini yağlayın. 200 derecede pişirin. Not: Geçmişte iki sac arasında pişirildiği için bu ismi almıştır. Afiyet olsun…