İftara ne pişirsem? Konya Mutfağı'ndan Patlıcan Tiridi
İftar sofralarınız için her güne özel olarak belirlenmiş en güzel iftar yemekleri tarifleri, pratik ve lezzetli iftara özel yemek tarifleri püf noktaları ile Konya'nın Sesi'nde sizlerle birlikte...
PATLICAN TİRİDİ
Malzemeler:
250 gr kıyma
3 adet orta boy patlıcan
1 adet bayat tandır ekmeği
1 adet orta boy soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 adet orta boy domates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Kırmızı pul biber
Tuz, karabiber
Üzeri İçin:
2 kâse yoğurt
2 diş sarımsak
2 tutam maydanoz
Yapılışı:
Geniş bir tava içerisine 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve doğranmış soğanı ilave edip 1-2 dk kavurun. Ardından 1 tatlı kaşığı domates salçası ve küp küp doğranmış 1 adet domates ekleyin. Küp küp doğranmış domatesler yumuşayıncaya kadar kavurun. Yumuşayan domateslerin üzerine 250 gr kıyma, tuz ve baharatları da ilave edip pişmeye bırakın. Diğer taraftan 3 adet patlıcanın kabuklarını soyun ve küpler halinde doğrayın. Patlıcanların acı sularının çıkması için 15 dk. tuzlu suda bekletin. Acısı gitmiş patlıcanları kurulayın ve patlıcanları sıvı yağ içinde güzelce kızartın. Kızaran patlıcanları yağını süzdürerek tabağa alın. Kızarttığınız patlıcanları hazırladığınız kıymalı harcın içine ilave edip, güzelce karıştırın. Daha sonra küp küp doğranmış tandır ekmeğini servis tabağına alın. 2 kâse yoğurdu çatal ile çırpın, üzerine rendelenmiş 2 diş sarımsak ilave edin. Çırpılmış sarımsaklı yoğurdu ekmeklerin üzerine yayın. Yoğurdun üzerine patlıcan tiridini dökün. Maydanozla süsleyerek, sıcak servis edebilirsiniz.
Kaynak:Konya'nın Sesi