Konya milletvekili listelerinde kıran kırana yarış! İşte son durum...

Konya milletvekili listelerinde kıran kırana yarış! İşte son durum...
Dün itibarıyla AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti’nin 15 isimlik 28.Dönem Milletvekili Aday listeleri kesinleşti. İşte Konya’nın vekil tablosu...

Türkiye, 15 Mayıs 2023 tarihinde hem 13. Cumhurbaşkanını hem de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görev alacak milletvekillerini seçecek. 28.Dönem Milletvekili Aday listeleri belli oldu. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve İYİ Parti’nin 15 isimlik milletvekili adayları listesi kesinleşti.

Konya’dan 15 milletvekili 28.dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görev yapacak. 27.Dönemde 10 AK Parti, 2 MHP, 1 İYİ PARTİ, 1 CHP, 1 Saadet Partisi milletvekilleri mecliste yer almıştı.

4 İSİM YER ALMADI

AK Parti Konya’da 27.dönemde milletvekili olarak görev alan Ahmet Sorgun, Gülay Samancı, Hacı Ahmet Özdemir ve Halil Etyemez listede yer almadı.

LEYLA ŞAHİN USTA ANKARA’DAN ADAY

AK Parti Genel Başkanı ve aynı zaman Konya milletvekili olan Leyla Şahin Usta bu dönemde Konya’dan aday olarak gösterilmedi. Ankara’ya kaydırılan Usta, Ankara 3. Bölge 2. Sıradan milletvekili adayı olarak gösterildi.

MURAT KURUM İSTANBUL’DAN ADAY

Konyalı olan ve Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nı yürüten Murat Kurum İstanbul 1. Bölge 1. Sıradan milletvekili adayı olarak açıklandı.

5 İSİMLE YOLA DEVAM

AK Parti Konya’da 27.dönem milletvekili olarak görevlerini devam ettiren 5 isimle Konya’da yola devam dedi. Tahir Akyürek, Orhan Erdem, Selman Özboyacı, Abdullah Ağralı ve Ziya Altunyaldız 28.dönem milletvekili aday listesinde kendilerine yer buldu.

BAYKAN 6.SIRADA

Türk ve Konya sporuna çeşitli alanlarda hizmet etmiş, Spor Genel Müdürlüğü yapmış, TFF’de görev almış 1964 Konya doğumlu olan Mehmet Baykan 6.sıradan aday gösterildi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Baykan, Türkiye’nin son yıllarda yükselişe geçen amatör spor branşlarındaki başarıların mimarlarından biri.

ÖZÇELİK 10.SIRADAN ADAY

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı olarak görev yapan Faruk Özçelik, 28.Dönemde Konya milletvekili olarak 10.sıradan aday gösterildi. Konyalı olan Özçelik, Ankara bürokrasisinde oldukça tanınan bir sima.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 28. Dönem Konya Milletvekili Aday Listesi:

  1. Tahir Akyürek
  2. Orhan Erdem
  3. Selman Özboyacı
  4. Meryem Göka
  5. Abdullah Ağralı
  6. Mehmet Baykan
  7. Ziya Altunyaldız
  8. Latif Selvi
  9. Mustafa Hakan Özer
  10. Faruk Özçelik
  11. Burhanettin Sevencan
  12. Saadet Armağan Güleç Korumaz
  13. Ercan Uslu
  14. Hümeyra Saçkesen
  15. Muhammed Zeren

CHP’DEN ORTAK LİSTE

Cumhuriyet Halik Partisi’nin 28. Dönem Konya Milletvekili Aday Listesi yayımlandı. Listenin ilk 4 sırasında 2 CHP, 2 Gelecek Partili isim yer aldı. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun Konyalı olmasından dolayı bu kararın alındığı ifade ediliyor.

BARIŞ BEKTAŞ İLK SIRADA

Cumhuriyet Halk Partisi’nde geçmiş dönemlere nazaran daha yerel bir liste yer aldı. 27.Dönemde Konya’dan ilk sırada yer alan ve milletvekili seçilen Abdüllatif Şener 28. Dönem Listesinde yer almadı. Uzun yıllardır CHP Konya İl Başkanlığı görevini yürüten ve geçtiğimiz ay milletvekili adayı olmak için görevinden istifa eden Barış Bektaş listenin ilk sırasında yer aldı.

GELECEK PARTİLİ HASAN EKİCİ VE ÖMER ÜNAL CHP LİSTESİNDE

6’lı masanın içinde bulunan Gelecek Partisi, Saadet Partisi, Deva Partisi ve Demokrat Parti 15 Mayıs’ta gerçekleştirilecek seçimlerde CHP listelerinden seçime dahil olacak. Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici CHP’nin Konya’da açıkladığı milletvekili listesinin ikinci sırasında yer aldı. 26.dönemde AK Parti Konya milletvekili olarak görev yapan Ömer Ünal, Ahmet Davutoğlu’nun ekibine katılmış ve Gelecek Partisi’nin kuran isimler arasında yer almıştı. Ömer Ünal CHP’nin 4.sırasından seçime girdi.

GENÇOSMAN KİLLİK MEMLEKETİNDEN ADAY

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Başkanı olan Konyalı Gençosman Killik listenin 3.sırasında kendisine yer buldu. 1991 doğumlu olan Killik oldukça genç yaşta milletvekili adayı oldu. Selçuk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler, Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Gençosman Killik, Konya Barosu'na kayıtlı olarak serbest avukatlık yapmaktadır. CHP Selçuklu İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı, CHP Konya İl Gençlik Kolları Başkanlığı ve CHP Gençlik Kolları Genel Sekreterliği görevlerini yürüten Killik, Genel seçimler öncesi CHP'nin Konya'daki seçim kampanyasının sorumluluğunu üstlenerek Seçim Koordinasyon Komitesinin başına getirildi. Gençosman Killik halen CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı görevini de yürütmüştü.

Cumhuriyet Halik Partisi’nin 28. Dönem Konya Milletvekili Aday Listesi:

  1. Barış Bektaş
  2. Hasan Ekici
  3. Genç Osman Killik
  4. Ömer Ünal
  5. Halil Ercan
  6. Kamil Bülbül Okuyucu
  7. Galip Polat
  8. Ayşe Alkım Gökçe
  9. Mürsel Ayrancı
  10. Ezgi Bilge Aslan
  11. Şerife Tunç
  12. Mehmet Pirzade
  13. Dursun Kaplan
  14. Rıdvan Şenyurt
  15. Tevfik Fikret İvgen

İYİ PARTİ’DE KARAMAN İLK SIRADA

İYİ Parti Konya’da 15 kişilik milletvekili aday listesini dün yayınladı. 27.Dönemde listenin ilk sırasında yer alan ve İYİ Parti’nin tek Konya milletvekili olan Fahrettin Yokuş 28.Dönem listesinde ikinci sırada yer aldı. Listenin ilk sırasında ise Konyalı teknik direktör Ünal Karaman yer aldı.

SELİN TOZOĞLU 3.SIRADA

İYİ Parti Konya İl Başkanlığı görevini yürüten ve geçirdiği kalp krizi sonrasını hayatını kaybeden Av. Gökhan Tozoğlu’nun eşi Selin Tozoğlu listenin üçüncü sırasında yer aldı. 2019 tarihinde gerçekleştirilen Yerel Seçimlerde İYİ Parti’den Akşehir İlçe Belediye Başkan Adaylığı yarışını sürdüren ve az farkla seçimi kaybeden Osman Fedai listenin 4.sıradasında yer aldı.

İYİ Parti’nin 28. Dönem Konya Milletvekili Aday Listesi:

  1. Ünal Karaman
  2. Fahrettin Yokuş
  3. Selin Tozoğlu
  4. Osman Fedai
  5. Süleyman Şenol
  6. Yaşar Yaman
  7. Tolunay Özçelik
  8. Esra Totan
  9. Nuri Ünalan
  10. Erhan Gökmen
  11. Hasan Hüseyin Hadimli
  12. Adnan Ayyıldız
  13. İsmail Afşar
  14. İbrahim Çalışkan
  15. Sema Vadi

MHP’DE İLK SIRA KALAYCI’NIN

Cumhur İttifakı içinde yer alan ancak seçime kendi listelerinden girecek olan Milliyetçi Hareket Partisi’nin de 28.Dönem Konya Milletvekili Aday Listesi belli oldu. 27.Dönemde mecliste görev alan ve aynı zamanda partinin Genel Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Mustafa Kalaycı listenin ilk sırasında yer aldı.

ESİN KARA LİSTE DIŞI

27.Dönem de milletvekili olarak seçilen ve 5 yıldır mecliste görev alan Esin Kara ise 28.Dönem listesinde yer almadı. 27.Dönem Listesi’nin 3.sırasında yer alan Celil Çalış 28.dönemde de yine 3.sırada yer aldı. Geçmiş dönemlerde Milliyetçi Hareket Partisi Selçuklu İlçe Başkanlığı görevini yürüten Güzide Çipan 4.sırada kendisine yer buldu.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin 28. Dönem Konya Milletvekili Aday Listesi:

  1. Mustafa Kalaycı
  2. Konur Alp Koçak
  3. Celil Çalış
  4. Güzide Çıpan
  5. Hüseyin Kavas
  6. Bilal Yiğit
  7. Mustafa Yağan
  8. Mehmet Turhan
  9. Yasin Yakar
  10. Salih Akça
  11. Songül Gizem Yücel
  12. Ramazan Uyar
  13. Aytekin Mart
  14. Yakup Kocabaş
  15. Fatih Toklucu

•HALİL YILMAZER

Kaynak:Konya'nın Sesi