Yaz akşamlarında Meram ve Sille'de hareketlilik başladı!

Yaz akşamlarında Meram ve Sille'de hareketlilik başladı!
Tarihi yapısı ve serin havasıyla insanların ilgisini çeken Sille ve Meram hem şehir içi hem de şehir dışından gelen insanlarla dolup taşıyor.

Sıcak havalarda gezmek için serin yer arayan Konyalılar, Sille ve Meram gibi turistlik yerlere akın etti. Şehir içinden gelenlerin yanı sıra şehir dışından da gelen kişilerin ziyaret ettiği bu ilçeler, özellikle akşam saatlerinde hareketli anlar yaşıyor. Yoğunluktan dolayı memnuniyetlerini dille getiren bölge esnafları ise, gecenin geç saatlerine kadar çalıştıklarını aktardı. Konu hakkında Konya’nın Sesi Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan esnaflar ve vatandaşlar sıcak havadan bunaldıkları ve serin bir yer arayışında oldukları için buraları tercih ettiklerini belirtti.

GEÇ SAATLERE KADAR BURADAYIZ!

Yaz sezonundan dolayı işlerinin güzel geçtiğini dille getiren Esnaf Menekşe Aksu, kocasına yardımcı olmak amacıyla çalıştığını söyledi. Sözlerini devam ettiren Aksu, “Yaz sezonu olduğu için yoğun geçiyor. Genellikle saat 24 ile 1 arasına kadar açığız. Eşim yaklaşık 15 yıldır esnaflık yapıyor. Ben de ona yardımcı olmak için buradayım” dedi.

Gelenlerin kendisine şarkı söyleyerek eşlik etiğini vurgulayan müzisyen Hidayet Demirci, şöyle konuştu: “Burada müzisyenlik yapıyorum. Her gün saat 24 civarına kadar buradayım. Yurt içinden ziyade yurt dışından da gelenler var. Gelenlerin bize eşlik etmesi bizi mutlu ediyor. Arkadaşlarımızla birlikte güzel ve eğlenceli vakit geçiriyoruz.”

Doğal malzemelerden tespih yaparak geçimini sağladığını aktaran İsmail Yener, “insanlar buralara doldu taştı. Serin olduğu için insanlar, bu yerleri tercih ediyor. İşler şu an için gayet güzel gidiyor. Sattığım ürünlerin hepsini kendim yapıyorum” diye konuştu.

Ortamı renkli ve eğlenceli bulduklarını ifade eden ziyaretçiler ise, serin ve temiz havanın keyfini çıkardıkları için mutlu olduklarını söyledi.

SICAKTAN BUNALANLARIN TERCİHİ

MERAM VE SİLLE OLDU!

Bayram sonrası yorgunluk ve stres atmak için Meram Bağları’nda yürüyüş yapmayı tercih ettiğini ifade eden Selma Kalkan, “Bayramdan sonra insanlarda bir yorgunluk oluyor. Bunun üzerine havaların giderek sıcaklığının artması evlerde oturulmayı zorlaştırıyor. Bu sebeple Meram Bağları’nın temiz havasında yürüyüş yapmak sıcaktan bunalanlar için iyi oluyor” açıklamalarında bulundu.

Oğlu ile birlikte akşam çay içmek için Meram’a geldiklerini ifade eden Birgül Güzel, “Akşam olduktan sonra havaların serinlemesi ile birlikte temiz bir hava almak için buraya geliyoruz. Meram Bağları her yaştaki insana burada huzur veriyor” dedi.

Sıcak havalardan bunaldıkları için Meram’ın akşam oluşan serin havasını tercih ettiklerini ifade eden Sefa Güzel, “Gün içerisinde çalışan insanlar olduğumuz için sıcak havadan bunalıyoruz. Bu sebeple akşamları serinlemek için Konya’mızın eşsiz güzellikte olan serin mekânlarını tercih ediyoruz” şeklinde konuştu.

Ailesi ile birlikte vakit geçirmek için Meram’a geldiklerini dile getiren Halil Çağan Dikyar, “Ailem ile birlikte akşam vakit geçirmek için buraya geldik. Burada biz çocuklara uygun oyuncaklar olması ve lunapark olması beni çok mutlu ediyor. Önceden Meram’da havuzun içinde yunuslara binildiğini söylüyorlar. Şu an olursa biz çocuklarda tekrardan binmek isteriz” dedi. •Gizem Başar-Şahin Yaldızlı

Kaynak:Konya'nın Sesi