Konya'da Güneşli Günler Bekleyenlere Meteorolojiden Cevap Geldi! O Tarihe Kadar Güneş Yok!

Konya'da Güneşli Günler Bekleyenlere Meteorolojiden Cevap Geldi! O Tarihe Kadar Güneş Yok!
Konya haber İç Anadolu'nun güney ve doğusunda yarın yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak bekleniyor.

İç Anadolu'nun güney ve doğusunda yarın yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarın sabah saatlerinden itibaren Konya, Aksaray, Niğde, Nevşehir ve Kayseri çevreleri ile Ankara ve Sivas'ın güney kesimlerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor.

Yağış nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Çarşamba) sabah saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, yağışların Konya, Aksaray ve Niğde'de yerel kuvvetli (21-50kg/m2) olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının 1 ila 3 derece azalması bekleniyor.
Rüzgarın ise genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette ve yağış anında yer yer kuvvetlice esmesi bekleniyor.

21 Haziran Çarşamba günü gök gürültülü sağanak yağış beklenirken meteorolojinin yaptığı açıklamaya göre 22-23-24 ve 25 Haziran tarihlerinde Konya'da güneşli günler olması bekleniyor.

22-23 Haziran tarihlerinde Konya'da hava parçalı bulutlu, 24-25 Haziran'da ise az bulutlu olacağı Meteoroloji tarafından belirtildi.

jsjss.jpg

havadurunu21haziran-2.jpg

21haziran-3.jpg

hazisran-5.jpg