Eyyam-ı Bahur sıcakları Konya'yı etkisi altına alacak! O güne dikkat...

Eyyam-ı Bahur sıcakları Konya'yı etkisi altına alacak! O güne dikkat...
Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü, Konya ve ilçeleri için hava durumu tahmin raporunu güncelledi. Konya’da o gün Eyyam-ı Bahur sıcaklıkları yaşanacak. İşte detaylar…

Konya’da hava sıcaklıkları günden güne artacak. Konya'da o gün Eyyam-ı Bahur sıcaklıkları yaşanacak. Konya yazın en sıcak günlerinin yaşanacağı Eyyam-ı Bahur'un etkisi altına giriyor. Cehennem Sıcakları olarak da bilinen kavurucu sıcaklar için tarih verildi.

Yaz mevsiminin en sıcak ve boğucu günlerini ifade etmek için kullanılan Eyyam-ı Bahur sıcakları, her yıl temmuz ayının sonu ile ağustos ayının başına rastlıyor.

Tahminlere göre Konya’da hava sıcaklıkları günden güne yükseliş yaşayacak. 30-31 Temmuz’da 32 dereyi gören hava sıcaklıkları 1-2 ve 3 Ağustos tarihlerinde pik yaparak 37 dereceyi bulacak. Konya’da bu sıcaklıklar devam edecek.

37 DERECE GELİYOR!

Konya’da yarın havanın nasıl olacağı ise merakla bekleniliyor. Peki, bu beklenen sıcaklıklar ne kadar sürecek?

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü, Konya ve ilçeleri için hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Tahminlere göre Konya’da yarın havanın 31 derece ve açık olacağı belirtildi. Hava sıcaklığı yeni haftada Perşembe günü 37 dereceyi bulacak.

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü, tarafından yapılan son tahmine göre Konya'nın merkez ve ilçelerinde en düşük ve en yüksek sıcaklık dereceleri ise şöyle olacak:

-Sevim Aksoy Parlak

Kaynak:Konya'nın Sesi