Üniversite Öğrencilerinin Konya’yı Tercih Etmeleri İçin 10 Sebep!

Üniversite Öğrencilerinin Konya’yı Tercih Etmeleri İçin 10 Sebep!
ÖSYM, 2023 YKS sonuçlarını erişime açtı. Sınav sonuçlarının belli olmasının ardından üniversiteye gidecek olan milyonlarca aday Konya’daki üniversiteler için araştırmalarına başladı. Konya’nın Sesi okurları için Konya’yı neden tercih etmelisiniz bunun...

ÖSYM, 2023 YKS sonuçlarını erişime açtı. Sınav sonuçlarının belli olmasının ardından üniversiteye gidecek olan milyonlarca aday Konya’daki üniversiteler için araştırmalarına başladı. Konya’nın Sesi okurları için Konya’yı neden tercih etmelisiniz bunun cevabını sizler için derledik. İşte Konya’yı tercih etmek için 10 neden…

Üniversite öğrencileri tercih yaparken dört yıl boyunca gidecekleri şehirlerde bir hayat kuracaklarını öncelikle ön planda tutmalıdırlar. Bu yaşam kalitesini sağlarken eğitimin yanı sıra sosyal hayat ve ekonomik hayatında kalitesine önem vermelidirler. İşte Konya’nın öğrenci şehri olmasına neden olacak sebepler…

1- ULAŞIM ÜCRETLERİ:

Biliyorsunuz ki son zamanlarda ulaşım ücretlerine yapılan zamlar birçok şehirde vatandaşların tepkisini topladı. Fakat Konya ulaşım ücretleri konusunda hala en asgari düzeyi koruyarak ücretleri aşağılarda tutmaya çalışıyor.

İşte ulaşım ücretleri:

-İndirimli Konyakart: 4TL

-Tam Konyakart: 8,5 TL

-İndirimli Abonman Konyakart: 240 TL

-Tam Abonman Konyakart: 560 TL

2- GEZİLECEK YERLER:

Konya'da bulunan doğal ve tarihi güzellikleri ziyaret etmek isteyen öğrenci okurlarımız için derledik. Başta Mevlana Türbesi, Çatalhöyük olmak üzere görülecek müzeler, obruklar, göller, antik kentler, tarihi yapılar, kaplıcalar ve daha fazlası listemizde yer almaktadır.

İşte gezilecek yerler:

- Konya Tropikal Kelebek Bahçesi

- 80 Binde Devr-i Alem Parkı

- Konya Bilim Merkezi

- Ecdat Parkı

- Kyoto Japon Parkı

- Sille Köyü

- Real Lunapark

- Lavanta Bahçesi

- Meram Bağları

- Panorama Müzesi

(Gezilecek yerlerin adresleri için aşağıdaki habere tıklayınız)

3-RAMPALI ÇARŞI

Konya’da kitapseverlerin vazgeçilmez adresi olan Rampalı Çarşı’da, ilkokul, lise ve üniversite öğrencilerinin istedikleri bütün kitapların olması yanı sıra aklınıza gelebilecek birçok romanın olması üniversite öğrencilerinin de vazgeçilmezi oluyor.

4- ÖĞRENCİ SEMTİ BOSNA MAHALLESİ!

Konya’nın Selçuklu ilçesinde bulunan ve bünyesinde Selçuk Üniversitesi ve Konya Teknik Üniversitesini barındıran bu mahalle tam olarak bir öğrenci mahallesi diyebiliriz. Bu mahallede üniversitelerin yakınlığının yanı sıra öğrenciler için kurulan eğlence merkezleri ve alışveriş merkezleri ile tam olarak öğrencilerin mahallesi haline gelmiştir.

5- GENÇ KÜLTÜRKART

Konya’da ikamet eden veya şehre eğitim amacıyla gelen Üniversite Öğrencileri sosyal, kültürel, eğitsel ve sportif faaliyetlere katılımı ve ilgiyi arttırmak amacıyla hazırlanan bir sosyalleşme programıdır.

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Konya Turizm Tanıtım ve Eğitim Vakfı (KOTEV) arasında imzalanan protokol çerçevesinde; gençlerin şehirde düzenlenecek olan sosyal sorumluluk projelerine katılım göstererek puanlar toplayıpve bu puanları tiyatro, konser, spor, eğitim harcamalarında kullanabilmektedirler.

Genç Kültür Kart üyesi olan gençler, akıllı telefonlarına indirebilecekleri uygulama ile düzenlenecek olan kitap, online eğitim, spor üyelikleri gibi çekilişlere de katılım sağlayabileceklerdir.

6- SELÇUKLU GENÇLİK ZİRVESİ

21. Yüzyılda gençlerin yaşam ve kariyerlerine en doğru biçimde yön verebilmeleri için farklı yollardan geçerek başarıya ulaşmış kişilerin yaşam hikayelerini ve hayattan aldıkları dersleri gençlerle buluşturan Selçuklu Gençlik Zirvesi, gençleri hayal ettikleri kariyer yolunda cesaretlendirmeyi ve onlara ilham vererek hedeflerine çok daha sıkı bir şekilde sarılmalarını sağlamayı amaçlıyor.

7- FESTİVALLER

Konya denilince akla artık festivallerde gelmektedir. Bunun sebebi ise pandemiden sonra şehirde festivallerin yoğun bir şekilde yapılmasıdır.

İşte Konya’da Olan Bazı Festivaller:

- Kahve ve Çikolata Festivali

- Uçurtma Festivali

- Konya Gastro Fest

- Bilim Festivali

- Konya Bisiklet Festivali

- Şeb-i Arus Mevlana'yı Anma Etkinlikleri.

-Nasreddin Hoca Festivali.

-Yörük Türkmen Kültür Şöleni.

-Beyaz Kiraz Festivali.

-Tuz, Avcılık, Kültür ve Sanat Festivali

-Bir Nefes Bir Ses Uluslararası Tiyatro Festivali ve daha fazlası…

8- KONSERLER

Öğrencilik denilince akla ilk arkadaşlarla birlikte konsere gidip eğlenceli dakikalar geçirmek gelmektedir. Konya tam olarak size göre bir şehir derken bundan bahsediyorduk. Konya’da birçok sanatçımız festivaller sebebi ile konser vermektedir. Fakat bununla birlikte Selçuklu Kongre Merkezi bu konuda hassas davranarak konser verilmesi için Tuğçe Kandemir’den Tan Taşçı’ya kadar birçok ismi misafir etmektedir.

9- KALİTELİ EĞİTİM

Konya’da hem devlet üniversiteleri hem de vakıf üniversiteleri yer almaktadır. Selçuk Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Karatay Üniversitesi Konya’nın birbirinden kaliteli eğitim veren eğitim kurumları olarak yer alıyor. Bu üniversitelerden hangisini kazanmış olursanız olun, Konya’da tüm üniversitelerden farklı arkadaşlar edinebilir, eğitim süreciniz boyunca güzel dostluklarla yaşantınızı zenginleştirebilirsiniz. Bu üniversitelerden aldığınız eğitimler ile birçok işin kapıları sizlere açılacaktır.

10- KONYA İNSANIN SICAKLIĞI

Mevlana'nın ''Gel!'' diye çağırdığı dergahı, manevi atmosferin yoğunluğunun, ikindi oturan esnafının biraz dedikodulu sohbetiyle belki de akşam eve gidince burna gelen mis gibi yemek kokusuyla Konya bu memleketin en güzel şehirlerinden birisi diyebiliriz. Konya insanının bu sıcak tavırları elbette bir öğrencinin aile hasretini dindiremese de ona o sıcaklığı yaşatmaktadır. Kültürüyle de zengin olan Konya baktığınızda ufku görebileceğiniz nadir şehirlerden. •GİZEM BAŞAR

Kaynak:Konya'nın Sesi