Tüm gözler Konya’nın üstünde! Topraktan enerji fışkırabilir!

Tüm gözler Konya’nın üstünde! Topraktan enerji fışkırabilir!
 İnternet Editörü
Konya’nın Tuzlukçu ilçesi ile ilgili gelen haberler ile gözler Konya’ya çevrildi. Peki o bölgede neler oluyor?

Konya’nın Tuzlukçu ilçesi için yeni bir haber gündeme bomba gibi düştü. Tuzlukçu sınırları içinde jeotermal kaynak aramak için kollar sıvandı. Bölgede 5 sondaj kuyusu açılması planlanıyor.

OLUMLU OLURSA ÜRETİME GEÇİLECEK

Seral Turizm Madencilik Gıda Limited Şirketi tarafından yapılacak çalışmalardan olumlu sonuç alınırsa üretim aşamasına geçilecek.

DEĞERİ 2 MİLYON LİRA

962,43 hektarlık alanda gerçekleştirilecek projenin değeri 2 milyon TL olarak hesaplanıyor.

Konu hakkında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Seral Turizm Madencilik Gıda Limited Şirketi tarafından Konya İli, Tuzlukçu İlçesi, Kundullu Mahallesi civarında ARA.42.00.2020.JEO.12 ruhsat numaralı (ER: 3398517) 962,43 hektarlık alan içerisinde 5 ayrı poligonda “Jeotermal Kaynak Arama” projesi planlanıyor. Projenin değeri 2 milyon TL olarak hesaplanıyor. 962,43 hektarlık alan içerisinde her biri 2500 m2 olan 5 adet sondaj kuyusu açılacak.”

eee.jpg

JEOTERMAL NEDİR?

Jeotermal enerji, yerkabuğunun çeşitli derinliklerinde birikmiş ısı ve basıncın oluşturduğu sıcaklıkların; bölgesel atmosferik ortalama sıcaklığın üzerinde olan ve çevresindeki yeraltı ve yerüstü sularına göre daha fazla çözülmüş mineraller, çeşitli tuzlar ve gazlar içerebilen sıcak su, buhar ve gazlar ile yüzeye taşınan ısı enerjisidir.

JEOTERMAL ENERJİNİN KULLANIM ALANLARI NELERDİR?

Elektrik üretimi; jeotermal sahalarda açılan kuyulardan üretilen akışkan seperatörlerde buhar ve su olarak ayrıştırıldıktan sonra türbin ve jeneratör ile elektrik enerjisi üretilir.

Isı üretimi; düşük sıcaklık, basınç ve debideki jeotermal kaynakların sera, organik tarım, ürün kurutma, bölgesel ısı ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla değerlendirilmesidir.

Termal turizm ve sağlık amaçlı kullanımı; insan sağlığına yararlı mineraller içerebilen düşük sıcaklıktaki jeotermal kaynaklı suların sağlık amaçlı kullanımıdır.

Kaynak:Konya'nın Sesi