Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı Açıkladı! Konya’daki O İlçe Dikkat Çekti!

Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı Açıkladı! Konya’daki O İlçe Dikkat Çekti!
İlçelerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması ortaya çıktı. Bunun üzerine vatandaşlarda Konya’nın en gelişmiş ilçesi hangi soruları akla gelmeye başladı. Peki, Konya’nın en gelişmiş ilçesi hangisi? İşte Konya’nın en gelişmiş ilçeleri…

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin '100 il, 1000 ilçe' önerisi gündemdeki yerini korurken Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2022 yılında hazırlanan İlçelerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması ortaya çıktı. Bunun üzerine vatandaşlarda Konya’nın en gelişmiş ilçesi hangi soruları akla gelmeye başladı. Peki, Konya’nın en gelişmiş ilçesi hangisi? İşte Konya’nın en gelişmiş ilçeleri…

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grubu toplantısındaki konuşmasında, “Yeni yüzyılda, 100 il, 1000 ilçeden müteşekkil idari yapısıyla gücüne güç katmış bir Türkiye’yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür” önerisini bir kez daha gündeme getirdi. Bahçeli’nin açıklaması özellikle il olmayı bekleyen, aralarında Ereğli, Seydişehir ve Beyşehir gibi ilçelerin içinde bulunduğu Konya’da büyük heyecan yaratırken, AK Parti’nin konuyla ilgili bir çalışmayı 14 Mayıs seçimleri öncesinde başlattığı öğrenildi.

EREĞLİ, BEYŞEHİR, SEYDİŞEHİR İL OLMAK İÇİN TEYAKKUZDA

Seydişehir ve Beyşehir ilçelerinin birleştirilip il olmasını istediklerini ifade eden MÜSİAD SEYDİBEY Şube Başkanı Yasir Dumlupınar, “Seydişehir ve Beyşehir bir olur ve il olur, ismi de Seydibey olur” dedi. Dumlupınar, “10 ilçe, 228.683 nüfusu, 9.967 kilometrekare yüzölçümü, 3 fakülte 8 farklı bölüm, 7 meslek yüksekokulu, 1 yüksekokulu ile Konya’yı savunma ihracatında 3.sıraya taşıyan silah sanayii ve Türkiye’nin en büyük birincil alüminyum üretiminin yapıldığı, büyük SEYDİBEY Ekonomik ve Sosyal Havzası il olmadır. İl merkezi de Seydişehir ve Beyşehir arasında planlanmalıdır . İş adamları olarak ülkemizde , bölgemizden çok daha küçük ve gelişemeyen iller olduğunu gözlemliyor, bir bölgenin kalkınmasının sadece vilayet olmasından geçtiği gibi bir hayale kapılmıyoruz. Ancak; var olan potansiyelimizi daha da ileri seviyeye yükseltmek için yeterli siyasi ve bürokratik destek alamadığımız gerçeğini de ASLA GÖRMEMEZLİKTEN gelemeyiz. Bu anlamda bölgemizin, ülkemizin ve evlatlarımızın geleceğini düşünen bir vizyon ile hareket etmek zorunda olduğumuzu biliyoruz."

KONYA’DA DİKKAT ÇEKEN SIRALAMA!

Bakanlığın 973 ilçeye ait çalışmasında sosyo-ekonomik gelişmişliği ölçen 56 değişken kullanıldığı belirtildi. Analiz sonucunda, ilçelerin endeks skorları ve sıralarının belirlendiği, skorlardaki doğal kırınımlara göre ilçeler 6 gelişmişlik kademesinde gruplandırıldığı kaydedildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın İlçelerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması'nda en gelişmiş ilçeler belirlendi. Konya’nın Selçuklu ilçesinin ise Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın İlçelerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması'nda 21. Sırada olması dikkat çekti.

konyanin-en-gelismis-ilceleri.png


81 İLİN İLÇE GELİŞMİŞLİK SIRALAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

İŞTE KONYA İÇİN O LİSTE!

1- SELÇUKLU

selcuklu-bel.jpg

2- KARATAY

karatay.jpg

3- MERAM

meram-bel.png

4- EREĞLİ

eregli.jpg

5- AKŞEHİR

aksehir.jpg

6- BEYŞEHİR

beysehir.jpg

7- SEYDİŞEHİR

seydisehir.jpg

8- ILGIN

lgin.jpg

9- KULU

kulu.jpg

10- CİHANBEYLİ

cihanbeyli.jpg

11- KARAPINAR

karapinar.jpg

12- ÇUMRA

umra.jpg

13- SARAYÖNÜ

sarayonu.jpg

14- HÜYÜK

huyuk.jpg

15- KADINHANI

kadinhani.jpg

16- ÇELTİK

celtik.jpg

17- YUNAK

yunak.jpg

18- BOZKIR

bozkir.jpg

19- DOĞANHİSAR

doganhisar.jpg

20- DEREBUCAK

derebucak.jpg

21- GÜNEYSINIR

guneysinir.png

22- ALTINEKİN

altinekin.jpg

23- AKÖREN

akoren.jpg

24- HADİM

hadim.jpg

25- YALIHÜYÜK

yalihuyuk.jpg

26- TUZLUKÇU

tuzlukcu.jpg

27- TAŞKENT

taskent.jpg

28- EMİRGAZİ

emirgazi.jpg

29- HALKAPINAR

halkapinar.jpg

30- AHIRLI

ahirli.jpg

31- DERBENT

derbent.webpHAZIRLAYAN: GİZEM BAŞAR

Kaynak:Konya'nın Sesi