Kurban Bayramında Konya’da Gezilecek 10 Muhteşem Mekân!

Kurban Bayramında Konya’da Gezilecek 10 Muhteşem Mekân!
 İnternet Editörü
Kurban Bayramında Konya’da Gezilecek 10 Muhteşem Mekân!

Kurban Bayramı sevdiklerimizle bir arada olmanın, maneviyatın ve neşenin hâkim olduğu özel bir zaman. Konya tarihi ve kültürel zenginlikleriyle bu özel günlerde unutulmaz deneyimler yaşamanızı sağlayacak pek çok mekâna ev sahipliği yapıyor.

Kurban Bayramı sevdiklerimizle bir arada olmanın, maneviyatın ve neşenin hâkim olduğu özel bir zaman

Konya tarihi ve kültürel zenginlikleriyle bu özel günlerde unutulmaz deneyimler yaşamanızı sağlayacak pek çok mekâna ev sahipliği yapıyor. Bu yazıda bayramda ziyaret edebileceğin, hem çocuklarınızla keyifli vakit geçirebileceğin Konya’nın en güzel 10 mekânını sizler için derledik.

İÇİNDEKİLER

1- Konya Tropikal Kelebek Bahçesi

2- 80 Binde Devr-i Alem Parkı

3- Konya Bilim Merkezi

4- Ecdat Parkı

5- Kyoto Japon Parkı

6- Sille Köyü

7- Real Lunapark

8- Lavanta Bahçesi

9- Meram Bağları 1

0- Panorama Müzesi

1- KONYA TROPİKAL KELEBEK BAHÇESİ

Konya Tropikal Kelebek Bahçesi Türkiye’nin ilk kelebek bahçesi ve Avrupa’nın en büyük kelebek uçuş alanına sahiptir. Bahçe, yetişkinlere özellikle de çocuklara doğa ve hayvan sevgisini aşılamak amacıyla doğaya uygun bir şekilde kelebek formunda inşa edilmiştir. Bahçe sıcaklığı 28 °C % 80 nem olacak şekilde kontrol altında tutulmaktadır. Ayrıca ziyaretçilerin günlük yaşantılarında karşılaşamayacağı farklı türde kelebek ve diğer böcekler ile bitkileri görmelerini sağlayarak yaşantılarında güzel anı bırakmayı amaçlıyor. Neden Tercih Edilmeli? Bayram da çocukları ile eğlenceli vakit geçirmek, endemik canlılara ve kelebeklere olan meraklılar için kaçırılmayacak bir fırsat.

Bayramda Açık Mı?

Arefe ve Bayramın 1. Günü kapalı olan Tropikal Kelebek Bahçesi 2. 3. Ve 4. Gün ziyarete açılacaktır. 47 ve 57 numaralı otobüs ile ulaşım sağlanmaktadır.

GİRİŞ ÜCRETİ:

Yetişkin: 60 TL

Öğrenci: 30 TL

Aile ile birlikte gelen 0-6 yaş çocuklar için ücretsiz.

Engelli ve 65 yaş: 20 TL

Refakatçi (Engelli kimliğinde refakatçi hakkı vardır yazanların refakatçisi ücretsizdir)

Şehit yakını (Anne, Baba, Eş ve Çocuk) ücretsiz.

Gazi ücretsiz.

Yetişkin Grup (9+ Kişi) 50 TL

Öğrenci Grup (9+ Kişi) 25 TL

Eğitim Sınıfı (Bahçe Gezisi) 25 TL

Eğitim Sınıfı (Eğitim Bedeli) 10 TL

2- 80 BİNDE DEVR-İ ALEM PARK

I 80 Binde Devr-i Alem Parkı; ülkemizde bir ilk. Türkiye’de üç bölümün bir arada bulunduğu başka bir park yok. Birincisi; tarih öncesi yaratıkların hareketli bir şekilde bulunması, İkincisi; minyatür eserleri, Üçüncüsü ise masal kahramanlarının bulunması ile park bir ilk olma özelliği taşıyor. Buraya gelen vatandaşlar parkın tarihi büyüsüne kapılmadan edemiyor. Neden Tercih Edilmeli? Eğlence dolu aktiviteleriyle çocuklarıyla güzel vakit geçirip içlerindeki çocuğu yaşatmak isteyen aileler tarafından tercih edilebilir.

Bayramda Açık Mı? Bayramın 1. Günü kapalı olan 80 Binde Devr-i Alem Parkı 2. 3. Ve 4. Gün ziyarete açılacaktır. 47 ve 57 numaralı otobüs ile ulaşım sağlanmaktadır. 74 numaralı otobüs ile ulaşım sağlanmaktadır.

GİRİŞ ÜCRETİ:

Yetişkin: 10 TL

Öğrenci: 5 TL

3- KONYA BİLİM MERKEZİ

Bilim merkezleri, farklı yaş gruplarından ve farklı birikime sahip bireyleri bilimle buluşturarak, bilim ve teknolojiyi toplum için anlaşılır ve ulaşılır bir hale getirmeyi ve bilim ve teknolojinin önemini toplum gözünde artırmayı amaçlayan; deneysel ve uygulamalı etkinlikler içeren, ziyaretçilerini denemeye ve keşfetmeye teşvik eden harika bir bilim merkezidir.

Neden Tercih Edilmeli?

Çocuğum bayramda hem eğlenceli vakit geçirsin hem de bilim ile tanışsın derseniz bu merkez tamda size göre.

Bayramda Açık Mı? Bayramın 1.-2. Günü kapalı olan Bilim Merkezi 3. Ve 4. Gün ziyarete açılacaktır. 34, 43, ve 54 numaralı otobüs ile ulaşım sağlanmaktadır. GİRİŞ ÜCRETİ: Yetişkin: 7₺ Öğrenci: 5₺ (26 yaş altı)

4- ECDAT PARKI

Türkiye’de Selçuklu ve Osmanlı mimarileri örnek alınarak yapılmış olan nadir yapılar arasında yer alan ecdat parkı oldukça değerlidir. Ecdat Parkı Selçuklu Yapının sahip olduğu hoş hava ve aile olarak yapılacak küçük geziler için uygun olan yapısı ziyaretler için en uygun merkezlerin arasında yer almasını sağlıyor. Neden Tercih Edilmeli? Ben maneviyatı bol bir Bayram planlıyorum diyorsan şüphesiz asırlardır pek çok tarihe şahitlik eden Selçuklu ve Osmanlı Mimarisi eserler Ecdat Parkı’nda seni bekliyor.

Bayramda Açık Mı? Bayramın 1. Günü kapalı olan Ecdat Parkı 2. 3. Ve 4. Gün ziyarete açılacaktır. 86 numaralı otobüs ile ulaşım sağlanmaktadır.

GİRİŞ ÜCRETİ: Ücretsiz

5-KYOTO JAPON PARKI

Türkiye’nin en büyük Japon Bahçesi olan Konya Kyoto Japon Parkı, doğal dünyası, yemyeşil doğası ve güzel manzarası ile ziyaretçilerini büyülüyor. Türk - Japon halklarının kardeşlik duygularının geliştirilmesi ve her iki ulusun birbirlerini daha iyi tanımaları amacıyla Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmıştır. Japon Parkına girdiğiniz anda sizde gerçekten farklı bir dünyaya adım attığınızı hissedeceksiniz. Neden Tercih Edilmeli? Hem yerli hem de yabancı turistlerin sıklıkla tercih ettiği bu güzel bahçe içerisinde büyük bir restorant yer almaktadır. Japon mimarisi özelliklerinin yer aldığı restorant binası aktif olarak hizmet vermektedir. Japon kültürüne merakı olanların ziyaret edilmesi öneriliyor. Bayramda Açık Mı? Park Tadilat Sebebi İle Şu An Kapalıdır! Selçuk Üniversitesi istikametine giden tramvay ile ulaşım sağlanmaktadır.

GİRİŞ ÜCRETİ: Ücretsiz

6-SİLLE KÖYÜ

Konya’nın birçok bölgesi tarihi güzellikleriyle dikkatleri çekiyor. Her mevsim farklı olan ve her bölgesinin gezilmesi gereken şehrimizde, Sille Mahallesi 5 bin yıllık bir geçmişe sahiptir. Konya'nın Selçuklu ilçesinde zamanında farklı kültürlerin bir arada uyum içinde yaşadığı önemli bir mahalle olan Sille, turistleri tarihi dokusuyla meraklandırıyor. Neden Tercih Edilmeli? Hem yerli hem de yabancı turistlerin sıklıkla tercih ettiği bu mahalle tarih severleri can evinden vuruyor diyebiliriz. Eğer tarih sever kişilerseniz Sille Köyü sizi bekliyor. Bayramda Açık Mı? Köyün içerisinde birçok kafe ve müze yer almaktadır. Bayram sebebi ile net bir tatil günü belirtilmemiştir. 64 numaralı otobüs ile ulaşım sağlanmaktadır.

GİRİŞ ÜCRETİ: Ücretsiz

7-REAL LUNAPARK

Konya Real Lunapark hem çocukların hem de kendini çocuk hissedenlerin doyasıya eğleneceği bir lunaparktır. Real’in bahçesinde bulunan bu park eğlenceli oyuncakları ile sizleri bekliyor. Neden Tercih Edilmeli? Eğlence dolu aktiviteleriyle çocuklarıyla güzel vakit geçirip içlerindeki çocuğu yaşatmak isteyen aileler tarafından tercih edilebilir. Bayramda Açık Mı? Konya Real Lunapark bayramın 1. Günü dışında açık olacağı düşünülüyor. 56-60-52 numaralı otobüs ile ulaşım sağlanmaktadır.

GİRİŞ ÜCRETİ: Giriş Ücretsizdir. Oyuncaklar başına ücret alınmaktadır.

8-LAVANTA BAHÇESİ

Karatay Belediyesi tarafından 2019’da Konya’ya kazandırıldıktan sonra şehrin en gözde mekânlarından birisi haline gelen Karatay Lavanta Bahçesi ziyaretçi akınına uğramaya devam ediyor. Bu bayramda sevdiklerinizle harika fotoğraflar çekinip hatırlar bırmak isteyen vatandaşların Lavanta Bahçesi’ni ziyaret etmesi tavsiye edilmektedir. Neden Tercih Edilmeli? Karatay Lavanta Bahçesi’nin etrafına yaydığı koku ve eşsiz renklere hayran kalmak isteyen ve eşsiz fotoğraflar çekinmek isteyen vatandaşlar tarafından tercih edilebilir. Bayramda Açık Mı?

Karatay Lavanta Bahçesi bayramın 4. Günü ziyarete açık olacaktır. 27 numaralı otobüs ile ulaşım sağlanmaktadır.

GİRİŞ ÜCRETİ: Ücretsiz

9-MERAM BAĞLARI

Konya’nın en ilgi çekici lokasyonlarından bir tanesi olan Meram Bağları; insanların doğal bir alanda rahatlamak ve keyifli dakikalar geçirmek adına tercih ettiği bölgelerden bir tanesi olur. Konya’da gezilecek yerler dendiğinde akla gelen ilk lokasyonlardan bir tanesi olan Meram Bağları; Evliya Çelebi’nin de Seyahatname adlı eserinde övgü ile bahsettiği yerlerden bir tanesidir. Bu anlamda bağların sadece bugün değil yüzyıllardır oldukça ilgi çekici olduğundan söz etmek doğru olacaktır. Neden Tercih Edilmeli? Adını bulunduğu ilçe olan Meram’dan alan ve gerçekten içerisinde barındırdığı ağaç çeşitleri ile bir bağ özelliğinde olan bu bölgede kurulu kafe ve restoranlar sayesinde çeşitli deneyimler yaşamanız olasıdır.

Bayramda Açık Mı? Meram Bağları geniş bir alana sahip olduğu için içeriğinde bulunan kafe ve restoranların çalışma saatleri hakkında net bir bilgi verilememektedir. 4 ve 2 numaralı otobüs ile ulaşım sağlanmaktadır.

GİRİŞ ÜCRETİ: Ücretsiz

10- PANORAMA MÜZESİ

Konya Panaroma Bölümünde; 13. Yüzyılda Anadolu Selçukluları’nın yaklaşık iki asır kadar başkenti olan Konya’nın; bilgin, sanatkâr, şair ve ediplerin harman olduğu bir şehir olduğu anlatılmaktadır. Özellikle Moğol istilâsından kaçıp Anadolu’ya sığınan Mâverâünnehr, Horasan ve İranlı âlim, mutasavvıf, sanatkar ve tacirler, Konya’yı vatan edinmişlerdi. Bu müze tarih severlerin uğrak noktası olmayı başarmıştır. Neden Tercih Edilmeli? Konya’nın uçsuz bucaksız olan tarihi serüvenini merak edenler ve bunu çocukları ile yapmak isteyen kişiler ziyaret etmelidir. Bayramda Açık Mı? Bayramın 1. Ve 2. Günü kapalı olan Panorama Müzesi 3. Ve 4. Gün ziyarete açılacaktır. Mevlana istikametine giden tramvay ile ulaşım sağlanmaktadır.

GİRİŞ ÜCRETİ: Yetişkin: 10 ₺ Öğrenci: 3₺

Kaynak:Konya'nın Sesi