Konya’nın o yemeği kurbağa bacağı ve tavuk ayağına rakip oldu!

Konya’nın o yemeği kurbağa bacağı ve tavuk ayağına rakip oldu!
 İnternet Editörü
Konya’nın en sevilen yemeği kurbağa bacağı ve tavuk ayağı yemeklerine rakip çıkınca neler oldu dersiniz? İşte, “Irmağının akışına ölürüm Türkiye’m” dedirtecek o enteresan video…

Türkiye’nin en çok izlenen yemek influencerları arasında bulunan Ferhat Bora, Emre Gökgöz, Selin Yardımcı, Batuhan Bayır ve Ayyüce Kamit yemek tadımı için bir araya geldi.

Tepkikolik isimli youtube kanalında buluşan aşçılar, ünlü gurmelerin yemeklerini tattı.

Tadımdan önce aşçılara, “Ölmeden önce yenilmesi gerekir dediğiniz bir yemek var mıdır” diye soruldu.

GEYİK ETİ, KURBAĞA BACAĞI, TAVUK AYAĞI…

Aşçılardan birbirinden enteresan öneriler geldi.

Ayyüce Kamit geyik etini, Batuhan Bayır kurbağa kızartmasını ve Selin Yardımcı da tavuk ayağını yemeği önerdi.

Aynı soru Ferhat Bora’ya da yöneltildiğinde tüm bunlara rakip olarak, ünlü aşçı Konya Furun Kebabı’nı önerdi.

BÖYLE BİR ŞEY OLAMAZ

Bora, “Konya’da Fırın Kebabı yapıyorlar. Furun Kebabı diye de geçer. Etler kendi yağında kendi suyunda yaklaşık 6-8 saat taş fırında pişiyor. Çıkartıyorlar. Lime lime oluyor. Yanında sadece soğan ve bir parça ekmekle ikram ediyorlar. Böyle bir şey olamaz” dedi.

Bora’nın paylaştığı videoya “Ölürüm Türkiye’m” şarkısını eklemesi de izleyenleri güldürdü.

Videoya kısa sürede binlerce yorum geldi. Diğer aşçıların önerilerine karşı bir Türk yemeğini övdüğü için Bora’ya instagram kullanıcıları teşekkür etti.

İşte o video…

Kaynak:Konya'nın Sesi