Konya'nın kadın muhtar adayı öyle projeler sunduki duyduklarınıza şaşıracaksınız!

Konya'nın kadın muhtar adayı öyle projeler sunduki duyduklarınıza şaşıracaksınız!
 İnternet Editörü
Selçuklu ilçesindeki Kosova Mahallesi için muhtar adayı olan Suzan Kılıç’ın girişimleri sonucunda mahalledeki iki yıldır açık olan rögar çukuru kapatıldı. Adeta muhtar gibi çalışarak mahallesine büyük bir hizmet getiren Suzan Kılıç, mahalle halkının...

Selçuklu ilçesindeki Kosova Mahallesi için muhtar adayı olan Suzan Kılıç’ın girişimleri sonucunda mahalledeki iki yıldır açık olan rögar çukuru kapatıldı. Adeta muhtar gibi çalışarak mahallesine büyük bir hizmet getiren Suzan Kılıç, mahalle halkının takdirini kazandı.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Yerel seçimlerde Kosova Mahallesi Muhtarlığı’na adaylığını koyan Suzan Kılıç, çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Çalışkan ve güler yüzlü kişiliği ile mahallesinde çok sevilen Kılıç’ın teveccüh her geçen gün daha da artıyor. Kılıç, mahallesinde esnaflarını ve sevenlerini ziyaret ederek, talepleri dinliyor.

MUHTAR OLMADAN MUHTAR GİBİ ÇALIŞIYOR!

Vatandaşları mağdur eden rögar çukuru için Suzan Kılıç, belediye yetkilileriyle görüştü. Durumu yetkililere anlatan Kılıç’ın çabası neticesinde yetkililer bölgeye gelerek mevcut sorunu düzeltti. Mahallesinin bir sorununu daha çözüme kavuşturan Kılıç, vatandaşların takdirini kazandı. Adeta muhtar gibi çalışan Kılıç, mahallesinin adeta umudu oldu. Kılıç, “Mevcut muhtarlık anlayışının ilerisinde bir muhtarlık gerçekleştirmek istediğim için aday oldum. 8 yıldır burada ikamet etmekteyim. Küçük sorunların bile çözülemiyor olması bu işe adım atmam gerektiğini gösterdi. Geçtiğimiz günlerde esnaf ziyareti sırasında bir rögar çukurunun ağzı açık şekilde olduğunu fark ettim. Sebebini sorduğumuzda ise 2 yıldır bu şekilde olduğunu ve müteahhitten kaynaklı olduğunu ve dönem muhtarının konu ile ilgilenmediğini öğrendik. Bunun üzerine hemen harekete geçerek yetkili belediye ve KOSKİ ile iletişime geçtik. Taleplerimiz sonucu rögar çukurunun ağzı kapatıldı. Bu çukurun mevcut şekilde ağzının açık kalması buradaki vatandaşlarımıza ve çocuklarımıza zarar verebilirdi” şeklinde konuştu.

7’DEN 70’E MAHALLELİNİN YANINDA OLACAK!

Gerçekleştirmek istedikleri proje hakkında bilgiler veren Kılıç, “Mahallemizde mevcut sorunları şimdiden tespit ettik. Seçildiğimiz takdirde sorunların çözümü ve geliştirdiğimiz projelere başlamış olacağız. Bu projelerimizden en önem verdiğimiz ise ‘Kapalı Pazar Projesi’ bu projemiz ile mahallemizde bulunan kapalı pazar yerinin kullanılmayan altı gününde kadınlarımıza istihdam sağlayarak onlara burada yaptıkları ürünleri satmaları için destek olacağız. Buradan elde ettiğimiz kira gelirleri ile sosyal yardım derneği kurmak istiyoruz. 300-400 kişilik kadın portföyümüz ile birazda kadınlarımıza pozitif ayrımcılık tanıyarak bu projemizi gerçekleştirmek istiyoruz. Projelerimiz ile mahallemizin canlanacağını şimdiden ifade etmek isterim” dedi.

Kaynak:Konya'nın Sesi