Konya’nın Etliekmeği Mi, Sivas'ın Etliekmeği Mi? Karar Verildi!

Konya’nın Etliekmeği Mi, Sivas'ın Etliekmeği Mi? Karar Verildi!
Sivas’ta dana etinden Konya’da ise kuzu etinden yapılan etliekmek üzerine ortaya çıkan "Etliekmek kimin" tartışmaları yıllardır sürüyor.

Sivas’ta dana etinden Konya’da ise kuzu etinden yapılan etliekmek üzerine ortaya çıkan "Etliekmek kimin" tartışmaları yıllardır sürüyor. Bunun yanı sıra Konyalılar etli ekmek konusunda iddialı da olsa Sivaslılarda etliekmeği iyi yaptıkları düşüncelerinden vazgeçmiyor.
Bunun üzerine Şef Ferhat Bora’nın yorumu iki tarafında içine su serpecek. Peki, Konya etliekmeği mi, Sivas etliekmeği mi? İşte detaylar…

Yemek.com Şefi Ferhat Bora’nın İstanbul’u semt semt gezdiği Şefle Ye’nin yeni bölümünde Konyalıların ve Sivaslıların vazgeçilmez lezzeti olan etliekmeği denedi ve yorumlarda bulundu.

Konya etliekmeği mi yoksa Sivas etliekmeği mi sorusuna cevap veren Şef Ferhat Bora, “Etliekmek tarzı yemeklerde hamur çok daha önemli. Çünkü et üstünde parçalı olduğu için hamurun çok kaliteli olması gerekiyor ki doğrudan böyle lezzet vursun.

Muhteşem bir hamur. Hafif yağlı bir kıyma, hafif domates, maydanoz muhteşem bir etliekmek olmuş. Şimdi tabii Konya etliekmeği mi, Sivas etliekmeği mi?

Benim için yemek çok birleştirici bir şey. Bu Sivas etliekmeği çok lezzetli Konya etliekmeği de çok lezzetli. Benim için hiçbir problem yok. Hiç ayırmam yerim. İkisi de birbirinden lezzetli. Bir gün etli ekmek yemek için Konya'ya da gideriz” ifadelerini kullandı. •GİZEM BAŞAR

Kaynak:Konya'nın Sesi