Konyalıların yaptığı etliekmek değil pide! Sivas bitti Mardinliler başladı!

Konyalıların yaptığı etliekmek değil pide! Sivas bitti Mardinliler başladı!
Konya mutfağının nadide lezzetlerinden olan etliekmek ile diğer illerin yarışı devam ediyor. Yıllardır, Sivas sürdürdüğü iddiaların yanına bir yenisi eklendi. Mardinli bir usta, Konya’da yapılan etliekmeğin gerçek olmadığını söyledi, ortalık karıştı

Konya mutfağının nadide lezzetlerinden olan etliekmek ile diğer illerin yarışı devam ediyor. Yıllardır, ‘Etliekmek Konya’nın değil Sivas’ındır’ iddialarının yanına bir yenisi eklendi.

Mardinli bir usta, Konya’da yapılan etliekmeğin gerçek olmadığını söyledi, ortalık karıştı.

Konya ile özdeşleşen ve ünü Türkiye’ye yayılan etli ekmek, lezzetiyle yıllardır damakları şenlendirmeye devam ediyor.

Özellikle şehir dışından gelenlerin ilk yemek seçeneği çoğu zaman etliekmek oluyor. Hatta öyle ki sadece etliekmek yemek için bile şehre gelen turistler var.

Hal böyle olunca etliekmeğe sahip çıkmak isteyen şehirlerin sayısı da her geçen gün artıyor. Yıllardır, ‘Etliekmek Sivas’ın mı, Konya’nın mı’ çekişmesi sürerken bir iddia da Mardin’den geldi.

İstanbul’da Mardin lezzetleri bir işletmenin sahibi, “Konya'da yapılan etliekmek değil gerçek etliekmek Mardin'de yapılır” deyince ortalık karıştı. Sosyal medyada paylaşılan videonun altında kısa zamanda binlerce yorum oluştu.

İşte o video ve gelen yorumlar:

•Gülşen Çopur

Kaynak:Lezzetipanya hesabı