Başkan Kılca'nın Gizli Paylaşımı Ortaya Çıktı! İşte O Proje...

Başkan Kılca'nın Gizli Paylaşımı Ortaya Çıktı! İşte O Proje...
Kubbealtı Kütüphanesi, okuma salonu, çocuk ve yetişkin kütüphaneleri ve kafeterya bölümlerinden oluşan Karatay HOŞ KUBBE'nin temel atma törenini gerçekleştirdi. Geçtiğimiz günlerde Başkan Kılca, projeyi gizemli bir paylaşımla duyurmuştu. İşte detaylar..

Kubbealtı Kütüphanesi, okuma salonu, çocuk ve yetişkin kütüphaneleri ve kafeterya bölümlerinden oluşan Karatay HOŞ KUBBE'nin temel atma törenini gerçekleştirdi.

Temel atma töreninin açılış konuşmasını yapan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, "Gençliğe yapılmış her yatırım, geleceğe atılan imza ve geleceğimizi inşa ettiğimiz birer tuğla taşıdır. “Hoş Kubbe” projemizle geleceğimiz olan yavrularımıza hoş bir sadâ, bir dua bırakma gayretindeyiz" ifadelerini kullandı.

'GENÇLİĞE YATIRIM GELECEĞE İMZA'

Gençliğe yapılmış her yatırımın geleceğe atılan bir imza olduğunu dile getiren Hasan Kılca, "Gençliğe yapılmış her yatırım, geleceğe atılan imza ve geleceğimizi inşa ettiğimiz birer tuğla taşıdır. Ana-babasına, komşusuna, memleketine, vatanına ve milletine hayırlı, insanlığa yararlı bireyler yetişmesinde bize de düşen sorumluluklar vardır. Bizler bu hassasiyetle, eşsiz medeniyetimizin maddi ve manevi değerleriyle donanmış, kişilik kazanmış nesiller yetişmesi için ilk günden bu yana durmaksızın gayret ediyoruz. HOŞ KUBBE de, gelecek nesillerimize yeni fikirler, düşünceler ve farklı ufuklar açacak bir projemiz

Eğitim-öğretim, bize göre, insanı akıl ve ruh bütünlüğü içinde her iki dünyaya hazırlama ve yetiştirme sanatıdır. Bu nedenle, biz sadece bugünü düşünmüyoruz. Biz, bugünden yarınları dizayn etmenin, yarınlara güzel hizmetler miras bırakmanın derdindeyiz. Bu dert, bizim hizmet ivmemizi her geçen gün daha da artırıyor. Bu öncelik ve hassasiyetimiz neticesinde bir güzel hizmeti daha Karatay’ımıza kazandırmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Karatay Belediyesi olarak belediye tarihimizin en büyük bütçeli projelerimiz hep çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik oldu.

“Bâkî kalan bu kubbede bir hoş sadâ imiş" diyen Baki’nin günümüze selam veren dizesi de kuşkusuz bunun en güzel örneğidir. Evet, bizler “Hoş Kubbe” projemizle geleceğimiz olan yavrularımıza hoş bir sadâ, bir dua bırakma gayretindeyiz. Bugün temelini atmakta olduğumuz “Hoş Kubbe” inşallah asırlar sonrasına bizlerin selamını ve muhabbetini taşıyacak"açıklamalarında bulundu.

'GENÇLERİN HAYAL GÜÇLERİ BESLENECEK'

Temeli atılan Hoş Kubbe'nin detaylarını anlatan Kılca, "1.426 m2’lik bir alanda inşa edeceğimiz “HOŞ KUBBE”miz; bodrum kat ve asma kat dahil toplam 3 kattan oluşacak; ayrıca 14 araçlık otoparka sahip olacak. HOŞ KUBBE içerisinde sergi holü, 0-3 yaş grubundan başlayarak 12 yaşa kadar olan tüm çocuklarımızın istifadesine sunacağımız çocuk kütüphaneleri, Çocuk Kafe, özel oyun alanları ve yine yavrularımızın beceri ve yeteneklerini destekleyen maker alanları bulunacak. Tüm bu aktivite alanlarının çocuklarımızın erken yaşlarda kitaplarla tanışmalarına, okuma alışkanlığı kazanmalarına ve bilgi ile becerilerini destekleyip, hayal güçlerini besleyeceğine inanıyoruz.

Yine bu özel mekanlar, evlatlarımızın mental sağlığına katkı sunmasının yanında, eğlenceli aktivitelerle farklı ve benzersiz bir öğrenme ortamı da sunacak. Bu projeyi tasarlarken gençlerimizi de unutmadık, bu nezih ortam gençlerimize de hitap edecek güzel imkanlara sahip olacak. Huzurlu ve sessiz bir ortamda gençlerimiz derslerine konsantre olurken; ihtiyacı olan her türlü bilgiye kolayca ulaşabilecek ve araştırma yapabilecek kaynaklara da sahip olacaklar. Haziran ayının ilk Pazar günü LGS vardı.

Geçtiğimiz Cumartesi-Pazar da YKS vardı biliyorsunuz. Sınavlara hazırlanan yavrularımızın ders çalışma ortamlarının ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Dolayısıyla sınav maratonundaki gençlerimiz de HOŞ KUBBE’deki Kubbealtı Kütüphanesi’nden en güzel şekilde yararlanacaklar. Yine genç arkadaşlarımız için birçok sosyal ve kültürel etkinlikleri de burada yapacağız inşallah.

Konya’mızın markası haline gelen Kafe Karatay’ın biri de HOŞ KUBBE’mizde yerini alacak. Kafemiz ziyaretçilerine en özel lezzetler ve içecekler sunacak, dinlenme ve sosyalleşme hizmeti verecek. HOŞ KUBBE; çevre düzenlemesiyle birlikte toplamda 34 milyon 515 bin liraya mal olacak" dedi. •Gizem Başar

Kaynak:Konya'nın Sesi