‘Umudun, Geleceğin ve İcraatın Adı Ak Parti’ Ak Parti 23 Yaşında!

‘Umudun, Geleceğin ve İcraatın Adı Ak Parti’ Ak Parti 23 Yaşında!
 İnternet Editörü
Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, 14 Ağustos 2001'de Türkiye'nin 39. partisi olarak Türk siyasetine giren AK Parti, bugün 23. Yıldönümünü kutlayacak. AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, 14 Ağustos 2001'de Türkiye'nin 39. partisi olarak Türk siyasetine giren AK Parti, girdiği tüm seçimlerden birinci parti olarak çıkmayı başararak, 22 yılı geride bıraktı. Bugün 23. Yıldönümünü kutlayan AK Parti Erdoğan'ın, "Bugünden sonra Türkiye'mizde artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak." ifadesiyle siyaset sahnesinde yerini aldı.

ak-parti-10-001.jpg

“YENİ BİR SİYASİ ÇIKIŞ GEREKLİYDİ”

Konu hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “AK Parti’nin doğuş döneminde çalkantılı ve bir kısmı dünyadaki gelişmeler bir kısmı ülkenin kendi iç meseleleri yaşan bunalmış bir toplum vardı. Yeni bir siyasi çıkış gerekliydi. O dönemde tabi AK Parti’nin kuruluş olarak şekillendiği bir dönemdi. Mevcut partilerle ilgili gerek meclis içindeki parçalı yapı gerek iktidardaki partilere karşı kapatma davaları, Türk siyasetine olan müdahaleler, Türkiye’de yeni bir arayışa yeni bir bakışa sahip bir siyasi partinin doğma ihtiyacını oluşturdu.

dsc-0366.jpg

Bu sebeple Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ düsturuyla siyasi arenadaki yerini alan AK Parti, siyasi ve ekonomik istikrarsızlık ile kaosun hâkim olduğu bir dönemde milletin umudu olmuştur. Bir müddet Erdemliler Hareketi olarak yürüyen yapı 14 Ağustos 2001’de kuruluş dilekçesini vererek AK Parti levhasını artık Türkiye’deki siyasete dahil etmiştir. Kuruluştan bu yana partinin her bir kademesinde görev yapan, milleti için alın teri döken tüm yol arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Ebediyete irtihal edenlere Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

ak-parti-8-001.jpg

“TÜRKİYE BADİRELERDEN ANLININ AKIYLA ÇIKTI”

AK Parti’nin kurulur kurulmaz kapatma davası ile gündeme gelen bir parti olduğunun altını çizen Başkan Angı şunları söyledi: “Davanın sebebi ne? Kurucu hanım üyelerden 4 tanesi başörtülü olduğu için. Burada bitti mi, bitmedi. 2008’de yeniden bir kapatma davası… İktidar partisiyiz ve icraatlarımız da ortada ama derin yapılar ve birtakım uzantılar, laiklik karşıtı eylemlerin odağı olma suçlamasıyla, Anayasa Mahkemesi’ne kapatma davası açtı. Sonrasında 2013’te Gezi Olayları ile başlayan eylemler oldu. Biliyorsunuz o dönem gezi benzeri yapılan eylemlerin o ülkelerde nelere mal olduğunu gördük. Bu ülkelerde birlik ve beraberliği ortadan kaldıran, sürekli iç karışıklığın devam ettiği bir süreç oluştu ve milyonlarca insan mağdur edildi.

ak-parti-12-001.jpg

Türkiye’de 2013’ü kolay atlatmadı. Ülkenin her yeri yangın yerine çevrilmek istendi. Ülkenin geleceğini etkileyen birtakım talepler dile getirildi. Yeni havaalanına gerek yok, üçüncü köprüye gerek yok denildi. Güya çevreci görülen ama çevreye verdiği zarar ortada olan insanların hesabı o gün Türkiye’nin gidişatını sekteye uğratmaktı. Ardından içerde yapılanmış dış merkezli FETÖ operasyonu geldi. Ülkeyi ele geçirme çabalarıyla geldi. Önce yargı ve emniyeti ele geçirmek istediler. Bunda başarılı olamayınca en son artık bir darbe girişimi ile işgal faaliyeti yapmak istediler. Ama milletin feraseti ve liderimizin cesareti ile Türkiye bu badirelerden anlının akıyla çıktı.”

ak-parti-16-001.jpg

“HANİ BU ÜLKEYİ YÖNETECEKTİ?”

“Bugün 23 yılda neler oldu diye baktığımızda, AK Parti birçok partiyi baraj altı bırakarak iktidara geldi” diyen Başkan Angı, “O dönem parçalı bir meclis yapısı değil, güçlü bir iktidar ve güçlü bir muhalefet kuruldu. Koalisyon hükümetlerinin Türkiye’de ne yaptığını hepimiz gördük. En son 2023 seçimlerinde de aslında altılı masada bir koalisyon kurulma çabası oldu. Hedefleri de sadece Tayyip Erdoğan’ı göndermekti. Masada olmayan gizli üyelere de olmadık bakanlıkları verecek kadar hoyrat davranmışlardı. Kendilerine cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdikleri adamı, partinin başında bile tutmadılar. Hani bu ülkeyi yönetecekti?

ak-parti-17.jpg

Cumhurbaşkanı olsa bu adam ne olacaktı? Biliyorsunuz diğer beş parti liderinin de cumhurbaşkanı yardımcısı olması gündemdeydi. Onlar nereye dağıldı? Onlar da yok oldu. Böyle dört koldan saldırılan bir ortamda bile milletimiz yine ‘Recep Tayyip Erdoğan’ dedi. Türkiye ise istikrarlı bir yönetim ile çağ atlamış eğitimden sağlığa, güvenlikten adalete, ulaşımdan enerjiye, sanayiden spora her alanda devrim niteliğinde çalışmalar gerçekleştirilmiştir. Bunun yanında Türkiye gerek Ukrayna-Rusya Savaşı’nda gerekse Orta Doğu’daki gelişmelerde, kanın ve gözyaşının olduğu yerde huzurun asla olmayacağını, terörün bitmediği sürece dünyada huzur ikliminin yakalanmayacağını en üst perdeden ses çıkararak dile getirmiştir” şeklinde konuştu.

ak-parti-6-002.jpg

23 YILLIK SİYASİ HAYATIN 22 YILI İKTİDARDA GEÇTİ

23 yıllık siyasi hayatının 22 yılının iktidarda geçtiğinin altını çizen Başkan Angı, “Bununda son on yılı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı ile geçmiştir. Türkiye’nin yıllarca kırmaya çalıştığı o kısır döngüyü aştığı, umutların pekiştiği ve ülkenin her alanda güçlendiği uzun ve istikrarlı bir dönemde iktidardayız. Son üç dört yılın tabi zorlukları var. Şu anda onların aşılması için çaba sarf ediliyor. En son yerel seçimlerle beraber toplumun beklentilerini karşılama noktasında bir kısım siyasi partiler popülizm uğruna, ülkenin geleceğini zora sokacak bir kısım taleplerle siyasetin belirleyici unsuru olmaya çalıştı. Dış politikadaki Türkiye’nin duruşu ve hükümetin bu noktada aldığı tavır netken, bunun üzerinden bile farklı siyasi söylemlerle milletin hassasiyetleri üzerinden, ‘Acaba sandıkta bir miktar oyumuz artar mı?’ bakışına kadar giden bir parti vardı. Bizler Cumhur İttifakı olarak ülkenin geleceğini güçlü kılabilmek için bu yolda ilerliyoruz. Yerel seçimlerde birtakım büyükşehirlerde ve ilçelerde kayıplar yaşansa da biz aynı şekilde yolumuza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

ak-parti-4.jpg

Kaynak:Konya'nın Sesi