Son dakika: İnstagram açıldı mı?

Son dakika: İnstagram açıldı mı?
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından Instagram’a erişim engeli getirilmişti. Bugün, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nun saat 13.00'te Instagram yetkilileriyle yaptığı görüşmeler sonucunda açıklama geldi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) 2 Ağustos’tan itibaren Türkiye’de Instagram’a sınırlama getirmişti. İnstagram’ın erişime kapatılmasının ardından ise kullanıcılar tarafından ne zaman açılacağı ile alakalı son durum takip ediliyordu.

Bugün sabah X üzerinden açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Bakanlık yetkilileri ile Instagram temsilcilerinin saat 13.00'te bir görüşme yapacağını açıklamıştı. Bakan Uraloğlu, "Taleplerimizin karşılanması hususunda gereğini yapacaklarını umuyor; olumlu gelişmelerin olmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Görüşmelerin tamamlanmasının ardından beklenen açıklama da geldi.

BUGÜN AÇILMAYACAK

Yapılan açıklamaya göre, Uraloğlu, Instagram ile ilgili olarak yetkililerle yapılan görüşmede istenilen sonucun alınamadığını söyledi. Bakan Uraloğlu, "Instagram'ın açılması konusunda yapılan görüşmelerde tam istediğimiz sonucu alamadık.
Bu işi bugün bitirebileceğimizi düşündüm ama olmadı. Instagram konusunda bir ilerleme yok"
dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı