Mehmet Baykan, O Fotoğrafın Hikayesini Anlattı!

Mehmet Baykan, O Fotoğrafın Hikayesini Anlattı!
 İnternet Editörü
Konya Milletvekili Mehmet Baykan, Paris 2024 Olimpiyatları’nda gümüş madalya kazanan ve tüm dünyada efsaneleşen Yusuf Dikeç’in hikayesini anlattı. İşte detaylar…

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç, atış yaptığı esnada sergilediği tavırlar ile dikkatleri üzerine çekmişti.

Dikeç, o günden itibaren tüm dünyada konuşulmaya devam ediyor.

Yusuf Dikeç’in hayat hikayesi de uzun zamandır vatandaşlar tarafından araştırılıyordu.

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, Milli Sporcu Yusuf Dikeç’in madalya aldığı güne gelene kadar ki hikayesini paylaştı.

İşte o paylaşım:

Yusuf Dikeç hikayesi

“Akdeniz Oyunları’nda Mersin Erdemli’de Avrupa’nın en büyük atıcılık tesisleri yapılır. Yusuf Dikeç’in Mersin İl Jandarma Komutanlığı’na görevlendirilmesi sağlanır ve neredeyse 24 saat tesislerde yaşamaya başlar.

Türk sporunun 2016’dan itibaren tanıştığı psikolog, diyetisyen, fizyoterapist destekli çalışmalar sürerken Erdemli’de bir de atıcılık kulübü kurularak hem genç sporculara eğitim verilir hem de Dikeç’e maddi destekler sağlanır.

Yusuf’un zaman zaman özelde yaşadığı sorunlar bakanlık yetkililerinin devreye girmesi ile çözülür. Dünya, Avrupa dereceleri artarda gelirken asıl hedef olan Olimpiyat madalyası Rio ve Tokyo’da gelmez. Tokyo sonrası Yusuf bırakmaya niyetlense de bakanlık yetkilileri vazgeçirirler. Geciken madalya Genç Sporcu Şevval İlayda ile birlikte Paris’te nasip olur. (İlayda’yı ayrıca paylaşacağız.)

İşte size 51 yaşındaki Yusuf Dikeç’e ülkemin yaptığı yatırımın ve olimpiyat madalyasının hikayesi.”

eeeee.jpeg

YUSUF DİKEÇ KİMDİR?

Yusuf Dikeç, 1 Ocak 1973’te Kahramanmaraş Göksun’da doğdu. Spor hayatını halen Jandarma Gücü Spor Kulübü bünyesinde sürdürüyor. Astsubay Kıdemli Başçavuş Yusuf Dikeç, 2012 Yaz Olimpiyatları'nda 10 metre havalı tabanca ve 50 metre tabanca dallarında Türkiye’yi temsil etti.

Mersin'de düzenlenen 2013 Akdeniz Oyunları'nda bir altın ve bir gümüş madalya kazanan Dikeç, 2016 Yaz Olimpiyatları'nda 50 metre tabanca kategorisinde 550 puanla 22'nci sırada yer aldı. Dünya sıralamasında sekiz numarada bulunan Dikeç, kariyerine Olimpiyat gümüş madalyası ekleyerek Türkiye'ye tarihi bir başarı kazandırdı.

Kaynak:Konya'nın Sesi