Markaların Barbie Çılgınlığı!

Markaların Barbie Çılgınlığı!
Çıkacağı söylendiği günden beri dört gözle beklenen Barbie filmi geçtiğimiz günlerde vizyona girdi. Film vizyona girmeden önce başlayan Barbie furyası tüm Dünyayı resmen pembe renge boyadı. Peki Barbie filmi bunu nasıl başardı?

Tüm zamanların en iyi marketing çalışmasını yapan filmin bu çalışma için 100 milyon dolar harcadığı söyleniyor. 100’den fazla marka ile iş birliği yalan film bu işbirlikleri sayesinde hem adından çokça söz ettiriyor hem de hem marka hem de Barbie lisansı para kazanıyor.

Ocak ayından beri yarım milyon makale yazdıran bu marketing stratejisi ile hangi markalar ne gibi ürünler çıkarmıştır? İşte markaların Barbie çılgınlığı:

BURGER KİNG

Fast food markası, Barbie filminin vizyona girmesinden hemen önce logosunu sosyal medyada pembeye çevirmekle yetinmedi aynı zamanda yeni menüsü BK Barbie Combo'yu da piyasaya sürdü.

ZARA

Zara, bugün vizyona giren ‘Barbie’ filminden ilham alan bir kapsül koleksiyon hazırladı. Bu heyecan verici iş birliği, Zara'nın imza stilini Barbie'nin sevilen dünyasıyla bir araya getirerek çok konuşulacak bir koleksiyon ortaya çıkardı.

Zara x Barbie koleksiyonu, tümü Barbie'nin kusursuz cazibesiyle süslenmiş çok çeşitli giysi, aksesuar, pijama, güzellik ürünleri ve ev eşyaları içeriyor.

NYX

NYX Professional Makeup x Barbie The Movie koleksiyonunda, filmden esinlenerek oluşturulmuş, pembe ağırlıklı olmak üzere renkli ve canlı mükemmel makyaj malzemeleri bulunuyor. Bir Barbie bir de Ken olmak üzere iki far paleti, pembe tonlu iki likit mat ruj ve lip gloss, bir yüz paleti, kapaklı cep telefonu şeklinde bir ayna ve pembeli bir takma kirpik bulunuyor.

GAP

Cinsiyet eşitliği konusunda ilerleme kaydedilmiş olsa da, bir kızın gidişatını ve gelecekteki seçimlerini etkileyebilecek klişeler ve toplumsal önyargılar hâlâ var. Barbie Dream Gap Projesi, toplumsal cinsiyet klişelerine meydan okuyarak boşluğu kapatmaya ve kızların tam potansiyellerine ulaşmasını engelleyen önyargıları ortadan kaldırmaya yardımcı olmaya adanmış küresel bir misyondur.

XBOX

Barbie ve Ken'in kıyafetlerine göre tasarlanan Xbox Series S ve kontrolcüler şanslı kişilere Microsoft Rewards üzerinden çekilişle verilecek.

SUPERGA

Superga X Barbie iş birliği ayakları pembeye boyuyor

Ayakkabı markası Superga, merakla beklenen Barbie filmi için özel bir koleksiyon hazırladı. Pembe rengin hakim olduğu Superga x BarbieTM Movie koleksiyonu, ayakkabıları giyen herkesin kendisini Barbie gibi hissetmesini sağlayacak.

AİRBNB

İkonik bebeğin Malibu’daki Rüya Evi daha pembe bir ışıltı katılarak yenilenmiş haliyle Airbnb üzerinden yeniden kiralanabilecek.

İki yatak odalı, iki banyolu evde; üç katlı ve özel bir sinema salonu, hobi odası, açık hava disko dans pisti, spa küveti ve sonsuzluk havuzu yer alıyor.

Rüya Evi, ikonik bebeğin 60’ıncı yıldönümünü onurlandırmak için ilk olarak 2019 yılında gecelik 60 dolara kiraya verilmişti.

ALDO

Barbie x ALDO sınırlı sayıda üretilen koleksiyon, gerçek hayat için yapılmış ve yetişkinlerin neşesi için yapılmış eğlenceli ayakkabılar ve aksesuarlarla estetiğini süper boyutlandırıyor.

CROCS

Barbie x Crocs günlük yaşantınızda tercih edenlerden misiniz? Rahat ve konforlu olması ile özellikle yaz aylarında pek çok insanın tercih ettiği bir marka olan Crocs, Barbie temasına uygun pembe terlikleri ve ikonları ile dikkat çekmeyi başardı.

FOSSİL

Barbie x Fossil Yalnızca kıyafetlerde değil, aksesuarlarda da Barbie rüzgarları esiyor. Dünyaca ünlü saat ve takı markası Fossil, Barbie koleksiyonu ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Barbie logolu saatler, pembe cüzdanlar, yüzükler ve çok daha fazlası bu koleksiyonda.

UNO

En sevilen aile oyunu UNO şimdi Barbie ile renkleniyor. Uno ile iş birliği yapan Barbie, pembe ışıltısını kartlarla da saçmayı başarıyor. Her bir kart farklı Barbie kızı ile daha eğlenceli hale gelecek.

Hazırlayan: Buse AŞCI