Kurban Namazı Var Mı? Kurban Namazı Kılınır Mı?

Kurban Namazı Var Mı? Kurban Namazı Kılınır Mı?
 Muhabir
Kurban Bayramı’nda Müslümanlar İslam dininin gereği olarak kurbanlarını keserek ibadetlerini gerçekleştiriyorlar. Kurban kesmek isteyen vatandaşlarda kestikten sonra namaz kılınıp kılınmadığını araştırmaya başladı

Kurban Bayramı’nın gelmesi ile birlikte Müslümanlar kurbanlarını kesmeye başladı. Akıl sağlığı yerinde, büluğa ermiş, temel ihtiyaçları ve borçlarından başka yeter sayı miktarı mala sahip olup seferi olmayan her Müslüman, kurban kesmekle yükümlü sayılıyor.

Buna göre, temel ihtiyaçlarından ve borcundan başka 80,18 gram altın veya değerinde para ya da eşyaya sahip olanların kurban kesmesi gerekiyor. Kurbanlarını kesen Müslümanlar da eski gelenek ve göreneklerine uyarak kurban namazı kılınıp kılınmadığını merak ediyor.

KURBAN NAMAZI DİYE BİR ŞEY VAR MI?

Kurban Namazı ile alakalı kendilerine de çok sayıda soru geldiğini ifade eden Konya İl Müftülüğü tarafından yapılan açıklamada konuya açıklık getirildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Esas olarak kurban namazı diye bir namaz yoktur. Bu namazın dinî bir gereklilik olduğu inancı veya kanaati yanlıştır.

Ancak kişi nâfile namaz kılınması mekruh olmayan bir vakitte, sebepli veya sebepsiz dilediği kadar nâfile namaz kılabilir.

Kurban kesen kişi de böyle bir ibadeti yapma imkânına kavuştuğu için Allah’ın verdiği nimete şükür olarak iki rek'at nâfile namaz kılabilir.” •Büşra Gültaş

Kaynak:Konya'nın Sesi