Dev banka iflas ediyor! 20 bin kişi işten çıkarılacak...Bankada parası olanlar tedirgin

Dev banka iflas ediyor! 20 bin kişi işten çıkarılacak...Bankada parası olanlar tedirgin
Ekonomik kriz ve pandeminin etkisiyle birlikte birçok şirket daralmaya gitmek zorunda kalırken şimdi de bir bankadan iflas haberi geldi. Dev banka iflas ediyor

Son dönemde ekonomik kriz ve pandemi etkisiyle birçok şirket zorlu bir süreçten geçiyor. Bu zorluklardan biri de ABD’li bankacılık devi Citigroup’u etkiledi. Banka, yaşanan ekonomik zorluklar nedeniyle bazı şubelerini kapatma kararı aldıklarını ve 2026 sonuna kadar 20 bin kişiyi işten çıkarmaya hazırlandıklarını duyurdu.

Citigroup’un aldığı bu kararlar, sadece banka çalışanlarını değil, genel olarak ekonomiyi etkileyecek büyük bir değişimi de beraberinde getirebilir.

Yurt'un aktardığı habere göre; Dünya genelinde 239 bin çalışanı olan banka, yeniden yapılanma kapsamında 20 bin kişiyi işten çıkaracak.

Citigroup Mali İşler Direktörü (CFO) Mark Mason 2 yıl içerisinde binlerce çalışanın işine son verileceğini açıkladı.

Citigroup'tan yapılan açıklamaya göre, bankanın geçen yılın dördüncü çeyreğinde net zararı 1,8 milyar dolar oldu. Banka, 2022'nin aynı çeyreğinde 2,5 milyar dolar net kar elde etmişti.

Kurumun hisse başına zararı da geçen yılın son çeyreğinde 1,6 dolar oldu. Citigroup'un hisse başına karı, bir önceki yılın aynı döneminde 1,16 dolar olmuştu. Bankanın 2023'ün son çeyreğindeki geliri ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3 azalarak 17,4 milyar dolara indi. Citigroup, 2022'nin aynı döneminde gelirinin 18 milyar dolar olduğunu açıklamıştı.

Kaynak: