Akaryakıt fiyatları yine değişecek! Motorine zam yolda...

Akaryakıt fiyatları yine değişecek! Motorine zam yolda...
Araç sahiplerini üzen haber geldi! Akaryakıt fiyatları yine değişti! Motorine bu geceden itibaren geçerli olmak üzere zam bekleniyor! Mazot fiyatları uçtu... Peki, zamdan sonra motorin fiyatı kaç TL olacak? İşte ayrıntılar...

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle beraber vatandaşlar benzin ve motorin fiyatları takibine devam ediyor.

Gelen akaryakıt fiyatları zammı ardından gözler güncel mazot fiyatı, LPG ve benzin fiyatlarına çevrildi. Motorin fiyatları yükselecek!

MOTORİNE ZAM BEKLENİYOR

Bugün gece 23:59 dan geçerli olmak üzere, Motorinde 1.43 TL fiyat artışı bekleniyor. Gelen zam oranı 1.43 TL oranında belirlendi. Mazotun litre fiyatı 36,40 seviyelerine ulaşacak.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Bu hafta benzin ve LPG’ye gelen zamların ardından fiyatlar değişmişti. Mazota gece yarısı gelecek zamdan önce güncel akaryakıt fiyatları şöyle:

KONYA AKARYAKIT FİYATLARI

Benzin fiyatı: 37.04 TL

Motorin fiyatı: 34.90 TL

LPG (Otogaz): 14.25 TL

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Kaynak:Konya'nın Sesi