Son dakika! İsrail'in sivillere verdiği ek süre doldu... Bombardıman yeniden başladı

Son dakika! İsrail'in sivillere verdiği ek süre doldu... Bombardıman yeniden başladı
Dün akşam Gazze'yi terk etmeye çalışan sivillerin konvoyunu vuran İsrail, bugün yeni bir açıklama yaparak 6 saat daha süre verdiğini duyurdu. İsrail'in verdiği süre saat 16.00 itibariyle biterken namlular ise hedefe kitlenen noktaları vurmaya başladı.

İsrail-Filistin arasında bir haftadır süren savaşta tansiyon gitgide yükseliyor. Abluka altındaki Gazze'de can kaybı sürekli artıyor. Gazze'deki Filistinlilere evlerini terk etmeleri için 24 saat süre veren İsrail, dün gece kara baskınlarına başladı. İşgal altındaki Batı Şeria'da çatışmalar devam ederken İsrail yönetimi yaptığı son açıklamada sivillerin geçişine saat 16:00'a kadar izin verdi. İsrail'in verdiği süre dolarken gözler bölgeye çevrildi.

BOMBARDIMAN BAŞLADI

İsrail güçleri sürenin dolmasıyla beraber Gazze'ye tanklar ve obüslerle bombardımana başladı.

3 AYRI KAFİLEYE SALDIRDILAR

İsrail'in bölgedeki sivillere 24 saat içerisinde şehri terk edip güneye gitme çağrısı yapmasının ardından, savaş uçakları akşam saatlerinde yerinden edilmiş Filistinlilerin oluşturduğu konvoya saldırı düzenlendi. Saldırıda en az 70 kişi öldü, 200'den fazla kişi yaralandı. Filistin resmi haber ajansı Wafa, saldırıyı "yeni bir katliam" şeklinde niteledi. Haberde, İsrail güçlerinin, yerinden edilen vatandaşların Gazze'nin güneyine ulaşmak için yollara düştüğü Salahaddin ve Reşid Caddelerinde oluşturdukları 3 ayrı kafileye saldırdığı aktarıldı.

6 SAATLİK GÜVENLİ GEÇİŞ İZNİ

Siviller için verilen 24 saatlik süre dolunca İsrail'den yeni bir adım geldi. Yetkililer, Gazzelilerin bugün 10.00-16.00 saatleri arasında güvenli geçişlerine izin verileceğini duyurdu. 6 saat boyunca sürecek "güvenli geçiş" izni saat 16.00 itibariyle sonra erdi. Gözler Gazze'ye çevrildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı