Gazze’de hayatını kaybeden gazetecilerin anısına ‘Gazzete’ yayında!
Press For Palestine Filistin İçin Gazeteci Dayanışması tarafından çıkartılan Gazzete yayınlandı. Gazzete’nin yeni sayısında Gazze’de şehit olan basın mensuplarına yer verildi. ‘İsrail soykırımına direnen gazetecilere ithaf olunur’ diyerek mesleklerini icra ederken Gazze’de hayatını kaybeden gazetecilerin anısına basılan sayfalarda ‘Soykırımı belgelediğimiz için hedefteyiz’ manşeti atıldı.
Konu hakkında sayının içerisinde yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bugün 7 Ekim 2024. İsrail’in Gazze katliamının üzerinden tam 1 yıl geçti. Dünya bu süreçte aralarında kadın, çocuk, genç, yaşlı, doktor ve gazetecilerin de olduğu binlerce kişinin öldürülmesine tanıklık etti. Bu katliamı belgeleyen gazeteciler ise işgalci İsrail tarafından özellikle hedef alındı. Şu ana kadar tam 173 gazeteci görevi başındayken katledildi. Bir gazeteci olarak ilk vazifemiz insanlığa gerçekleri duyurmak ve haber alma özgülüğünü savunmaktır. Aynı zamanda sesi kısılan meslektaşlarımızla dayanışma göstermektir. Press For Palestine-Filistin için Gazeteci Dayanışması olarak 7 Ekim’den beri meydanlardayız. İşgalci İsrail’in Gazze’de susturmaya çalıştığı gazeteci meslektaşlarımızın sesi olmaya, maruz bırakıldıkları zulmü duyurmaya gayret gösteriyoruz.
Bu amaçla 18 Aralık 2023’te çıkardığımız ve Gazze’de şehit edilen gazetecilere ithaf ettiğimiz Gazzete ile ‘İsrail gazetecileri öldürse de gerçekleri gizleyemez’ dedik. İsrail tarafından hedef alınarak öldürülen gazetecilerin mücadelelerini kaleme aldık, arkalarında bıraktıkları mesajları kamuoyuna ulaştırdık. Küresel medyada çalışan meslektaşlarımızın da sadece Filistin’i desteklediği için mobbinge uğraması ve işlerinden atılmasını eleştirdik. Bugün de burada Gazzete özel sayısı ile karşınızdayız. Bu sayı, Katledilen her gazeteci karartılan bir gerçektir sloganıyla, yaşanan soykırımın birinci yıldönümünde Gazzeli gazetecilerin sesi olmak amacıyla yola çıktı.
Bu defa sözü, 7 Ekim Aksa Tufanı’nın üzerinden bir sene geçmesine rağmen gerçekleri haykırmaya devam eden gazetecilere bıraktık. Sahadaki Filistinli gazeteciler ile iletişime geçerek, yaşadıklarını yazmalarını, adeta içlerini dökmelerini istedik. Birçoğunun teknik anlamda imkanları sıkıntılıydı. Ancak ses kaydı gönderebildiler. Biz de gelen dökümanları Türkçe ve İngilizceye çevirerek gazetemizi hazırladık ve bir nebze olsun onlara olan destek olduğumuzu ve yalnız olmadıklarını hissettirmeye çalıştık."
Kaynak:Konya'nın Sesi