Benzina, Dünya Kupası'nda Başörtüsüyle oynadı

Benzina, Dünya Kupası'nda Başörtüsüyle oynadı
Fas kadın milli takımının savunma oyuncusu Nouhaila Benzina turnuvaya başörtüsü ile çıkan ilk kadın futbolcu oldu.

Fas'ın ikinci Kadınlar Dünya Kupası maçında Güney Kore ile sahaya çıkan defans oyuncusu Nouhaila Benzina, sahaya başörtüsü ile çıktı.

Sağlık ve güvenlik nedenleriyle yaptırım uygulanan oyunlarında dini türbanlarla oynamaya yönelik FIFA yasağı, aktivistler, sporcular ve hükümet ve futbol yetkililerinin savunuculuğunun ardından 2014 yılında bozuldu.

Benzina, 25 yaşında, başörtü kullanan ilk oyuncu. Aslında, takımının antrenmanlarında ve resmi FIFA fotoğraflarında başörtü kullanan tek kişi o ve bu Dünya Kupası etkinliğinde yalnızca o giyecek.

Kariyerine Fas'ın ikinci lig B kulübü Kenitra AC'de başlayan Benzina, 24 Ağustos-7 Eylül 2021 tarihleri ​​arasında Kenya'da düzenlenen CAF Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nin ilk baskısında forma giydi.

Teknik direktörü Reynald Pedros'un sözleriyle Fas ile son 16'ya talip olacak olan Benzina, geçtiğimiz günlerde ülkesini dünyanın en iyi sahnelerinde temsil etmenin "gurur verici" olduğunu belirtmişti. Al Jazeera tarafından toplanan yakın tarihli bir röportajda, "Yıllardır başörtüsü takıyorum ve bundan çok memnunum. Bir gün Fas'ta tekrar takmayı umuyorum" dedi.

Kaynak:Relevo