Konyaspor'da kritik maçlar öncesi 'sarı alarm'

Konyaspor'da kritik maçlar öncesi 'sarı alarm'
 Muhabir
Tümosan Konyaspor'da ligin son düzlüğüne girilmişken sarı kart alarmı yaşanıyor. Temsilcimizde 5 isim zorlu Alanyaspor maçı öncesinde kart sınırında yer alıyor. ​​​​​​​

Konyaspor, Süper Lig'in 33.haftasında evinde Corendon Alanyaspor'u konuk edecek. 20 Nisan cumartesi MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumunda oynanacak karşılaşma saat 16'da başlayacak.

5 isim sınırda

Yeşil-beyazlılarda kritik Alanyaspor maçı öncesinde 5 futbolcu sarı kart sınırında yer alıyor. Temsilcimizde Sokol Cikalleshi, Bouly Junior Sambou, Uğurcan Yazğılı, Teenage Hadebe ve Valon Ethemi’nin 3 sarı kartı bulunuyor.

Forvetler sınırda

Sokol Cikalleshi bu sezon iç sahadaki İstanbulspor ve Sivasspor maçlarının yanı sıra deplasmandaki Pendikspor maçında sarı kart görmüştü. Son maçta süre almayan tecrübeli golcü sınırda yer alıyor.

Yeşil-beyazlılardaki kart sınırında bulunan son isim ise Senegalli forvet Bouly Junior Sambou. Konyaspor formasıyla çıktığı 8 Lig ve 2 Kupa karşılaşmasında gol sevinci yaşayamayan Sambou ligde 3 maçta sarı kart gördü. Hatayspor, Pendikspor ve Kasımpaşa maçlarında sarı kart gören Senegalli bir sarı kart daha görmesi halinde cezalı duruma düşecek.

Uğurcan son iki maçta iki sarı kart gördü

Konyaspor’un joker oyuncusu Uğurcan ise uzun süre tek sarı kartla oynamayı sürdürmüştü. Ligdeki bu sezon ilk sarı kartını 15.haftadaki Sivasspor maçında göre Uğurcan diğer iki sarı kartını ise son iki haftada gördü. Trabzonspor ve Kasımpaşa maçlarının uzatma dakikalarında birer sarı kart gören 25 yaşındaki oyuncu sınıra geldi.

Ethemi’nin yokluğu hissedilir!

Konyaspor’a devre arasında katılan Ethemi’nin ilk sarı kartını ligin ilk yarısındaki takımı İstanbulspor da forma giyerken Başakşehir karşılaşmasında gördü. Ethemi, yeşil-beyazlı forma ile Hatayspor ve Pendikspor maçlarının uzatma dakikalarında sarı kart görmüştü. Konyaspor’da hücumdaki en önemli silahlardan biri haline gelen Ethemi’nin cezalı duruma düşmesi yeşil-beyazlıları kritik maç öncesi etkileyebilir.

Hadebe hırçın

Konyaspor’a devre arasında katılan Teenage Hadebe ise kısa sürede sınıra geldi. Konyaspor forması ile ligde 6 maça çıkan Hadebe; Pendikspor, Trabzonspor ve Kasımpaşa maçlarında sarı kart gördü. Gelir gelmez formayı sırtına geçiren Hadebe sarı kart sınırında bulunuyor.

Ömerovic’ten uyarı

5 futbolcu Alanyaspor maçında süre bulması ve sarı kart görmesi halinde 34.haftada deplasmanda oynanacak EMS Yapı Sivasspor maçında forma giyemeyecek. Teknik Direktör Fahridun Ömerovic, takımla yaptığı toplantıda kritik haftalarda her oyuncuya ihtiyacı olduğunu belirtti ve gereksiz sarı – kırmızı kart görülmemesi noktasında uyarılarda bulundu. - HALİL YILMAZER