Konyaspor'da teknik direktörlüğe getirilen Ali Çamdalı kimdir? Hangi takımlarda oynadı?

Konyaspor'da teknik direktörlüğe getirilen Ali Çamdalı kimdir? Hangi takımlarda oynadı?
 Muhabir
Konyaspor’da Fahridun Ömerovic ile yolların ayrılmasının ardından göreve Sportif Direktör Ali Çamdalı’nın devam edeceği açıklandı. Peki Ali Çamdalı kimdir? Kariyeri nasıl ilerledi? Konyaspor'da neleri başardı? İşte genç teknik adamın kariyer yolculuğu

Konyaspor’da Fahridun Ömerovic ile yolların ayrılmasının ardından göreve Sportif Direktör Ali Çamdalı’nın devam edeceği açıklandı. Peki Ali Çamdalı kimdir? Kariyeri nasıl ilerledi? Konyaspor'da neleri başardı? İşte genç teknik adamın kariyer yolculuğu..

Ali Çamdalı, 22 Şubat 1984 yılında Duisburg'ta dünyaya geldi. Futbol kariyerine Duisburg takımında başlayan Ali Çamdalı Borussia Mönchengladbach takımında profesyonelliğe adım attı. 5 Nisan 2003'te dördüncü ligde mücadele eden Borussia Mönchengladbach II takımıyla ilk maçına Alemannia Aachen II karşısında çıktı. Bir sezon sonra çıktığı ilk maçta 1.FC Union Solingen'e kariyerinin ilk golünü attı. Bu maçta sonra sezon sonuna kadar formayı kaptırmadı.

2005 yılında üçüncü lige yükselen Bayer 04 Leverkusen takımına transfer oldu ve aynı zamanda takım kaptanlığını da üstlendi. Nisan ayında Bayer 04 Leverkusen teknik direktörü Michael Skibbe tarafından ilk kez maç kadrosuna alınsa da forma şansı bulamadı. Bir sonraki sezon ligde ve Avrupa'da birer kez kadroya alınsa da futbolcu A takımda yine şans bulamayıp, ikinci takımda forma giymeye devam etti. Sezon sonunda ise bir alt lige düştü.

2008'de ilk Süper Lig maçına çıktı

Leverkusen ile anlaşması biten Ali Çamdalı, Fenerbahçe ile anlaştı ancak küçük pürüzler sonucu transfer gerçekleşmeyince transfer dönemi sonunda bir başka ekibi Kayserispor'a transfer oldu. Ligin ilk yarısında forma şansı bulamayan futbolcu, ikinci yarıda Türkiye Kupası maçları ile ilk kez Kayserispor forması giydi. Kupada üç kez oynayan futbolcu, sezon sonunda kariyerinin ilk kupası olan Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşadı. 15 Mart 2008'de Gençlerbirliği ile oynanan lig maçında 81. dakikada oyuna girerek ilk Süper Lig maçına çıktı.

İlk golü Diyarbakırspor'a

Kayserispor'da çok fazla forma şansı verilmeyen oyuncu 2008-09 sezonu öncesi aynı şehrin bir alt ligdeki ekibi olan Kayseri Erciyesspor kulübüne transfer oldu. Burada düzenli olarak forma şansı yakalayan futbolcu, Türkiye'deki ilk golünü de Erciyesspor forması altında 5 Ekim 2008'de Diyarbakırspor'a attı.

Yarım sezon boş kaldı

Erciyesspor'da başarılı bir sezon geçiren Ali Çamdalı, sezon sonunda aynı ligde mücadele eden Kocaelispor'a transfer oldu. Ancak borçları nedeniyle TFF tarafından transfer yasağı getirilen ve oyuncularına lisans çıkarılmayan Kocaelispor'da maçlara çıkamadı. Bu nedenle önce takımdan ayrılmaya karar veren Çamdalı, kulüp bulamayınca boşta kaldı ve yarım sezonu tesislerde antrenman yaparak geçirdi. Ocak ayında iznin çıkmasıyla Kocaelispor'a transferi gerçekleşti. Çamdalı, yarım sezonda 10 kez forma şansı buldu ancak ekonomik kriz geçiren takım hiçbir galibiyet alamadı ve lig sonuncusu olarak küme düştü.

Orduspor ile Süper Lig'e çıktı

Ali Çamdalı ise yine 1. Lig'de kaldı ve Orduspor ile 2010-11 sezonu için anlaşmaya vardı. İyi bir performans gösteren futbolcu, Orduspor'un önce Süper Lig'e yükselme play-off'una kalmasında sonra da takımın Süper Lig'e çıkmasında büyük rol oynadı. Futbolcu, o sezon 1. Lig yılın 11'inde yer aldı. Orduspor'la 2013 yılına kadar yeniden anlaşma sağlayan futbolcu Orduspor'un takım kaptanlığına getirildi. Takımın Süper Lig'deki ilk sezonunda ilk haftalarda oyuna yedek dahil olsa da kısa sürede tekrar takımın ilk 11 oyuncularından biri oldu. 2012-13 sezonunda da düzenli olarak forma şansı buldu ancak sezon sonu küme düştü.

Konyaspor ile tarihi başarılar yakaladı

2013-2014 sezonunun başında Orduspor’dan ayrılarak Konyaspor’a bedelsiz şekilde imza atan Ali Çamdalı Konyaspor’un en önemli simalarından biri haline geldi. Çamdalı’nın sözleşmesi 2017-2018 sezonun Mart ayında fesih edildi ve takımdan gönderildi. 2018-2019 sezonunun başında Çaykur Rizespor’a imza atan Çamdalı, Karadeniz ekibinde 13 maça çıktıktan sonra ikinci kez Konyaspor’a geldi. Sezonun devre arasında yeniden Konyaspor ile sözleşme imzalayan Çamdalı 2019-2020 sezonunun devre arasında Konyaspor’da ikinci kez ayrıldı. 1,5 yıl Manisa FK forması giyen Çamdalı futbolu burada bıraktı. Konyaspor formasıyla 185 maça çıkan Ali Çamdalı Konyaspor ile Türkiye Kupası ve Süper Kupa sevinci yaşadı.

Ağustos’ta Sportif Direktör olmuştu

Konyaspor’da geçmiş başkan Fatih Özgökçen, son seçildiği Olağanüstü Genel Kurul’da yönetimine mevcut Kulüp Başkanı Ömer Korkmaz’ı almıştı. Ömer Korkmaz’ın tavsiyesi üzerine de 22 Ağustos 2023 tarihinde Sportif Direktör olarak göreve Ali Çamdalı getirildi. Konyaspor’da başkanlığa Ömer Korkmaz’ın getirilmesinin ardından daha ciddi yetkilere ulaşan Ali Çamdalı hem takım ile yönetim arasında köprü görevi görüyor hem de transfer komitesinde yer alıyordu.

‘Belki zamanla daha farklı şeyler konuşabiliriz’

Konyaspor’da Sportif Direktörlük görevindeyken 30 Eylül 2023 tarihinde TRT Spor’a röportaj veren Ali Çamdalı, teknik direktörlük noktasında da ışık yakmıştı. Çamdalı o günkü açıklamasında; “Tek hedefim Konyaspor'a katkı sağlamak. Bunu bu pozisyonda sağlamak benim için hiçbir şeyi değiştirmiyor. Sadece amacım Konyaspor'da başarılı olup kulübe katkı sağlamak. Zaman ne gösterir onu şu an hiç birimiz bilemeyiz. Şu an bu pozisyon kulübe katkı sağlamak için belki zamanla daha farklı şeyler konuşabiliriz. Net bir şey söylemek doğru olmaz” demişti. Çamdalı aradan geçen 8 aylık sürecin ardından Konyaspor’un yeni teknik direktörü oldu.