‘Yaza Merhaba ve Karne Şenliği’ Başladı! İşte O Anlar...

‘Yaza Merhaba ve Karne Şenliği’ Başladı! İşte O Anlar...
Selçuklu Belediyesi tarafından düzenlenen Kelebekler Vadisi Parkı’nda gerçekleşecek olan “Yaza Merhaba ve Karne Şenliği” başladı. 10.00-23.00 saatleri arasında misafirlerini ağırlayacak şenlikte çocuklar konser, müzikal ve etkinliklerle eğlenceye doyacak

Konya Haber: Selçuklu Belediyesi tarafından düzenlenen Kelebekler Vadisi Parkı’nda gerçekleşecek olan “Yaza Merhaba ve Karne Şenliği” başladı. 10.00-23.00 saatleri arasında misafirlerini ağırlayacak şenlikte çocuklar konser, müzikal ve etkinliklerle eğlenceye doyacak.

Kelebekler Vadisi Parkı’nda gerçekleşen “Yaza Merhaba ve Karne Şenliği” programının açılış konuşmasını yapan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “2022-2023 eğitim-öğretim yılı içerisinde bütün okul dışı öğrenme ortalarımızda 18.600 öğrencilerimizle birlikte olduk. Bunun yanı sıra yüzme ve spor eğitimlerimizle birlikte öğrenci sayısında 30 binlere ulaştık. Çocuklarımızın kişisel gelişimlerine katkı sunduğumuz için çok mutluyuz. Bugün burada olan öğrencilerimiz güzel bir tatili hak ettiğini düşünüyorum. Hepinize iyi tatiller diliyorum” ifadelerini kullandı.

‘ÇOCUKLARIMIZ ADINA EN İYİSİNİ

YAPMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ’

“Yaza Merhaba Karne Şenliği” programı açılış konuşmalarında çocuklar adına daima en iyi akademik eğitimi vermenin yollarını arayacaklarını ifade eden Başkan Ahmet Pekyatırmacı, “2022-2023 eğitim öğretim yılı içerisinde bütün okul dışı öğrenme ortalarımızda bütün ortamlarımızda 18.600 öğrencilerimizle birlikte olup yüzme ve spor eğitimlerimizle birlikte 30 binlere ulaştık. Arzu ediyoruz ki geleceğimiz olan çocuklarımıza hayata en iyi şekilde hazırlayalım. Tabii ki akademik eğitim olacak akademik başarı olacak. Bizler çocuklarımıza biz en iyi akademik eğitimi vermenin yollarını her zaman arayacağız. Bunun için milli eğitim bakanlığımız il ve ilçe milli eğitim müdürlerimiz gereken çalışmayı yapıyorlar. Biz arzu ediyoruz ki çocuklarımız akademik eğitimlerini sürdürürken en başta kendilerini tanısınlar, kendilerini keşfetsinler, ilgilerini, kabiliyetlerini, yeteneklerini öğrensinler ve bunları geliştirmek için çaba sarf etsinler. Birey olarak sosyal hayatın, toplumsal hayatın, iş hayatı yaşantılar içerisinde kendilerine güvenecekleri kendilerini ifade ettikleri bireyler olsunlar istiyoruz. Okul dışı eğitim ortamlarında bunu ifade ediyoruz. Çok güzel neticeleri bu vasıtasıyla elde ettik” açıklamalarında bulundu.

enlik-001.jpg

‘ÇOCUKLARIMIZ ARTIK

TABLET-TELEFON OYNAMIYOR’

Yaptıkları eğitim ziyaretleri esnalarında çocuklar ile yaşadıkları diyalogları anlatan Pekyatırmacı, “Ziyaretlerimiz de çocuklarımızla sohbet ediyor onlarla konuşuyoruz ve çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Çocuklarımız artık bilgisayarla, tabletle uğraşmadıklarını ifade ediyorlar. Buradaki atölye faaliyetlerinde gördükleri, öğrendikleri konularla kendilerini geliştirdiklerini ve bilim, sanat, kültür, spor ve müzikle uğraştıklarını dile getiriyorlar. Bu durumda bizi son derece mutlu ediyor. İnşallah bu çalışmalarımızı arttırarak devam ettireceğiz. Bu çalışmaları gerçekleştirirken burada büyük bir emek var. Bu projelerde emeği geçen müdürlerimizden personellerimizin hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim. Sevgili çocuklar sizler kocaman bir eğitim öğretim dönemini tamamladınız. Artık tatili hak ettiniz. İnşallah güzel bir tatil geçireceksiniz ama ben şunu da söylemek istiyorum tatilde oynamak ve eğlenmek elbette hakkınız ama kendinizi ifade edebilecek ve geliştirebilecek yaratıcı işlerle uğraşmalısınız. Mutlaka sizlerin gelişiminize katkı sunacak uğraşlar edinip bunları devam ettirin. Yeni eğitim öğretim döneminize kadar bunlar ile ilgilenmenizi istiyorum” dedi. •Gizem Başar

Kaynak:Konya'nın Sesi