Yapay zekaya sorduk! Konya'nın cevherlerini sıraladı! İşte o isimler...

Yapay zekaya sorduk! Konya'nın cevherlerini sıraladı! İşte o isimler...
Son zamanlarda yapay zeka uygulamalarına pek çok soru yöneltilirken bizde Konya ile ilgili sorular sormaya ve ilginç yanıtlar almaya devam ediyoruz. Şimdi de tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ünlü olan Konya'nın...

Son zamanlarda yapay zeka uygulamalarına pek çok soru yöneltilirken bizde Konya ile ilgili sorular sormaya ve ilginç yanıtlar almaya devam ediyoruz. Şimdi de tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ünlü olan Konya'nın değerlerini sorduk. İşte yapay zekanın cevapları...

Dünyada giderek yayılan yapay zeka furyası, arama motorlarının aksine kullanıcı ile doğrudan sohbet edebilme ve bilgileri bu sohbet içine aktarabilmeye imkan tanıyor. Vatandaşlar da merak ettikleri soruları yöneltiyor. Biz de sizin için yapay zekaya Konya ile ilgili sorular sorma serisi başlattık. Serinin devamında Konya'nın ünlü isimlerini sorduk.

İŞTE YAPAY ZEKAYA GÖRE

KONYA'NIN ÜNLÜ İSİMLERİNDEN BAZILARI:

1.MEVLANA CELALEDDİN RUMİ

İslam sufizminin büyük düşünürlerinden ve şairlerinden biri olan Mevlana Celaleddin Rumi, Konya'nın en ünlü figürlerinden biridir. Mevlana'nın türbesi ve adını taşıyan müze, Konya'nın simgelerinden biridir.

2.TÜRKMEN BEYİ OSMAN GAZİ

Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusu olan Osman Gazi'nin babası Ertuğrul Gazi ile birlikte Konya bölgesinde yaşadığı bilinmektedir.

3.TAHİRÜ'L-MEVLEVİ

Mevlana Celaleddin Rumi'nin torunu olan Tahirü'l-Mevlevi, Mevlevilik tarikatının devamını sağlamış ve Mevlevi geleneğini sürdürmüştür.

4.AHMET HİLMİ EFENDİ

İslam düşünürü ve yazar Ahmet Hilmi Efendi, Konya'da doğmuş ve burada yaşamıştır. Dinî konularda eserler kaleme almıştır.

5.AHMET MUHTAR PAŞA

Osmanlı döneminin tanınmış devlet adamlarından Ahmet Muhtar Paşa, Konya doğumlu bir siyasetçidir.

6.NECİP FAZIL KISAKÜREK

Ünlü Türk şair, yazar ve düşünür Necip Fazıl Kısakürek, Konya'da doğmuş ve yetişmiştir. Edebiyat ve düşünce alanında önemli eserlere imza atmıştır.

7.AHMET HAMDİ TANPINAR

Türk edebiyatının önemli isimlerinden biri olan Ahmet Hamdi Tanpınar, Konya doğumlu bir yazardır. Eserleriyle tanınmış ve Türk edebiyatına önemli katkılarda bulunmuştur.

Bu listede ilk 7 isim yer alıyorken Konya'nın ünlü kişileri ve tarihi figürleri daha da geniştir. Konya, tarihi ve kültürel açıdan zengin geçmişiyle pek çok ünlü kişiye ev sahipliği yapmıştır.

- Nurseda İnan

Kaynak:Konya'nın Sesi