Yaman: Esnafımızın sorunlarının takipçisi olacağız

Yaman: Esnafımızın sorunlarının takipçisi olacağız
CHP Konya İl Başkanı Bekir Yaman, beraberinde il yönetim kurulu üyeleriyle Zafer Sanayi ve Kamyon Garajındaki esnafları ziyaretlerinde, yaşadıkları sorunları dinledi

CHP Konya İl Başkanı Bekir Yaman, beraberinde il yönetim kurulu üyeleriyle Zafer Sanayi ve Kamyon Garajındaki esnafları ziyaretlerinde, yaşadıkları sorunları dinleyerek, “Kamyon garajındaki esnaflarımız bize ilettikleri sorunlardan biriside Yeni kamyon garajında nakliyeci olmayanlara dükkân verileceği oldu. Bu konunun takipçisi olacağız” diye konuştu.

Esnaf ziyaretlerini değerlendiren CHP Konya İl Başkanı Bekir Yaman CHP iktidarında esnaflarımızın yaşadığı tüm sorunların çözüleceğini belirterek, “Anadolu’nun kadim kültürünü esnaflarımız içselleştirmiştir. Ahi Evran geleneğinden gelir. Sabahın köründe dükkânını açar, etrafını temizler, devlete yük olmaz, vergisini zamanında, primini zamanında ödemeye çalışır, sıkıntısı varsa sıkıntısını arkadaşına, komşusuna bir şekliyle aktarmaya çalışır. Esnafın bizim toplumda ayrı bir önemi vardır. Toplumsal hayatımızda oldukça önemli bir yeri olan esnaflarımız ne yazık ki yalnız bırakılırken, sorunlarıyla da baş başa bırakılmıştır. Zafer Sanayi ve Kamyon Garajındaki esnaflarımızı İl Yöneticilerimiz ile birlikte ziyaret ederek, sorunlarını dinledik. Gördüğümüz tablo hiçte iç açıcı bir tablo değildir. Akaryakıt fiyatlarının yüksekliği ve diğer giderlerinde artması sonucunda esnaflarımızın işleri gittikçe azalmıştır. Yaşanılan ekonomik kriz ve yüksek enflasyon karşısında vatandaşlarımızın da alım gücünün giderek zayıflaması esnafımızı olumsuz etkilemektedir. Diğer taraftan Yeni kamyon garajında nakliyeci olmayanlara dükkân verileceğini esnaflarımız bizlere iletti. Bu konunun da takipçisi olacağımızın sözünü veriyoruz. Gelinen süreçte esnafımız, bütün bu sorunları yaşamayı hak etmiyor. Esnafımızın yaşadığı tüm sorunları esnaf dostu olan partimiz CHP’nin iktidarında çözeceğiz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz ve beklentimizde esnaflarımıza sahip çıkarak, alışverişlerimizi esnaflarımızdan yapalım ki, ayakta kalsın ve varlığını sürdürsün. Ayrıca bizleri misafir eden esnaflarımızı de teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak:Haber Merkezi