Vücut direncini yükseltiyor! Kış aylarının şifası!

Vücut direncini yükseltiyor! Kış aylarının şifası!
 Muhabir
Halk arasında muşmula, yemiş ve alıç olarak bilinen bitkinin vücuda olumlu etkileri saymakla bitmiyor. Alıç sirkesi nedir? Alıç sirkesinin faydaları neler? İşte detaylar…

Konya’da hizmet veren Şehr-i Turşu sahibi Selman Kozan, alıç sirkesinin faydalarını Konya’nın Sesi Gazetesi’ne anlattı. Kozan, “Alıç sirkesi kalp ve damar hastalıklarında oldukça etkilidir. Yüzde yüz doğal alıç sirkesi tercih edilmelidir. Hastalığı için tercih edenler alıç sirkesinin doğalını kullanırsa faydasını görür. C vitamini içeren alıç sirkesinin en bilinen özelliklerinden biri bağışıklığı güçlendirmesi ve vücudu korumasıdır” dedi.

Alıç sirkesinin nasıl kullanılması gerektiğini aktaran Kozan, “Her sabah aç karnına içilmesi gerekiyor. Bir çay bardağının çeyreğine kadar alıç sirkesi koyup üzerini suyla doldurup tüketebilirsiniz. Sek içildiği zaman ağır gelir içilemeyebilir. Doğal katkı maddesiz olduğu için ağır bir tadı var. Bağışıklığı güçlendirir özellikle virüslerden korur. Doğal probiyotik içeriyor zararı olmaz. Kış aylarında daha çok satıyoruz. Şifa arayan müşterilerimiz almaya geliyor. Şişesi 100 Lira” diye konuştu.

Şeker hastalığına sağladığı yararlarla bilinen alıç sirkesinin faydaları ise şöyle:

Bağışıklık sisteminin güçlendirir.

Grip, nezle gibi salgınlarda vücut direncini yükseltir.

Kalp ritmine etki eder.

Stresi azaltır.

Kronik hastalıkları engeller.

Karaciğer yağlanmasının önüne geçer.

Sindirimi kolaylaştırır.

Kilo kontrolüne yardımcı olur.

Kan şekerinin düşmesinde etkilidir.

-Büşra GÜLTAŞ