‘Vatandaş yatırımını gayrimenkule yapmalı!’

‘Vatandaş yatırımını gayrimenkule yapmalı!’
 Muhabir
Son dönemlerde konut piyasasında bir durağanlık olduğunu belirten uzmanlar, vatandaşların bir yatırım yapmak istiyorsa konuta yapması gerektiğini vurguluyor.

Gayrimenkul satışları artan küresel enflasyon nedeniyle uzun bir süredir düşüş seyri izlemeye devam ediyor. Vatandaşlar gayrimenkul yatırımı yerine mevduatını bankada tutmayı ya da başka yatırım türlerini tercih ediyor. Ancak uzmanlara göre 2024 yılında konut satışları artabilir. Konu hakkında gazetemize konuşan Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, “İnşaat girdi malzemelerinin fiyatları mütemadiyen artmasına rağmen, satılık ev fiyatlarında geriye doğru bir çekiliş söz konusu. Bu 2024’e de yansıyacaktır” ifadelerini kullandı.

EN ÖNEMLİ YATIRIM ARACI GAYRİMENKUL

Gayrimenkulün her kesime yapılan yatırımın önemli olduğunu ifade eden Altınay, “Biz vatandaşlarımıza Konya Emlakçılar Odası olarak gayrimenkulün her kesimine yatırım yapmalarını tavsiye ediyoruz. Altının, dövizin getirdiğinden çok daha fazlasını uzun vadede gayrimenkul getiriyor. O yüzden tedirgin olmasınlar 2024’te bir satış artışı söz konusu olacak” diye konuştu.

2024’TE BİR NEBZE RAHATLAYACAK

Özellikle seçimlerin ardından konut satış oranlarında gözle görülür bir artış olabileceğinin altını çizen Altınay, “Seçimlerde bittikten sonra piyasa bir nebze daha rahatlayacaktır. O yüzden 2024’te gayrimenkule bir yönelişin söz konusu olacağını düşünüyorum. Dediğimiz gibi, gayrimenkule yapılan yatırım hiçbir zaman boşa gitmez. Aksine daha fazla kazandırır” diye konuştu.

EMLAKÇININ ODA ÜYESİ OLMASI ŞART

Vatandaşların emlakçılardan ev alırken çok dikkatli olması gerektiğinin altını çizen Altınay, “Emlak ofislerine girdikleri zaman, ‘Bu iş yeri Emlakçılar Odası üyesidir’ damgalı amblemin ofiste olması gerekiyor. Taşınmaz Ticari Yetki Belgesi’nin olması gerekiyor. Bu belge Ticaret Bakanlığı’ndan alınıyor. Bunları gördükleri zaman hiçbir tedirginlik yaşamasınlar. Bu evraklar yoksa da o emlakçı ile çalışmasınlar. Yine kafalarına takılan bir sıkıntı olursa da odamızı arasınlar. Biz o emlakçı odamıza üye mi değil mi vatandaşlarımızı bilgilendiririz. Kiralama ve satın almalarda kesinlikle oda üyelerini tercih etmeliler” dedi. •Büşra Gültaş