Uzay yolculuğunu Konya’dan izlemek isteyenler için hazırlar!

Uzay yolculuğunu Konya’dan izlemek isteyenler için hazırlar!
 İnternet Editörü
Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı’nın heyecanına ortak olmak isteyen Konyalılar, Bilim Merkezi’nin davetine yoğun talep oluşturdu.

Türkiye’de uzay anlamında tarihi bir dönüm noktası yaşanacak. 43 yaşındaki Savaş Pilotu Alper Gezeravcı 14 günlük görev için Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Cape Canaveral Hava Kuvvetleri İstasyonu'ndan Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) doğru havalanacak. Bu anlar Konya Bilim Merkezi’nden de canlı canlı takip edilecek.

BİLİMLE DOLU BİR PROGRAM OLACAK

Türkiye’nin insanlı ilk uzay misyonu, bu gece saatler 01.11’i gösterirken gerçekleşecek. Uluslararası Uzay İstasyonu’na yapılacak bu tarihi görev ile Astronot Alper Gezeravcı, Türkiye’nin uzay çalışmalarına önemli bir katkı sunacak ve gelecek nesillere ilham kaynağı olacak. Fırlatmaya saatler kala Türkiye’de büyük bir heyecan başladı.

YOĞUN KATILIM

Konya Bilim Merkezi’ndeki son hazırlıklar hakkında bilgiler veren Astronom Ayşenur Ordukaya, “Vatandaşlar, ilk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın gece yarısından sonra başlayacak uzay yolculuğu heyecanı, Konya, İstanbul, Ankara, Trabzon, Mersin ve Gaziantep, Aksaray, Muş, Kayseri, Antalya, Bursa’daki bilim merkezlerinde canlı takip edilecek. Akşam 21.00’da başlayacak olan programlar gece 02:00’da canlı yayın ile sona erecek. Programda fırlatma canlı yayını, gece gözlemi, söyleşi, planetaryum, ödüllü bilgi yarışması ve atölyeler olacak. Teleskoplarımızı, olası hava şartlarından ötürü sobalarımızı, hediyelerimizi hazırladık. Şu an 250 civarı katılımcımız olacak. Sadece Konya’dan değil çevre illerden de arayanlarımız oldu. Herkes çok ilgili. Hatta haftasonu olsa eminim ki büyük bir izdiham yaşanabilirdi" diye konuştu.

“HEYECANLA PROGRAMI BEKLİYORUZ”

Bilim Konya’da da son hazırlıkların sürdüğünü ifade eden Bilim Konya görevlilerinden alınan bilgilere göre ise şunlar söylendi: “Şu an hem Bilim Merkezi’nde hem de Bilim Konya’da çalışmalar devam ediyor. Konyalıların ilgisi çok yoğun. Özellikle gençler geceyi iple çekiyorlar. Bizim gençlerimizde şöyle bir algı vardı. Biz onlara her ne kadar bilimi sevdirirsek sevdirelim, akıllarının bir yerinde hep, bizim uzaya gidemeyeceğimiz algısı oluyordu. Astronot Alper Gezeravcı’dan sonra hepsinde bir heyecan oluştu. Bu ana şahit olmayı çok istiyorlar. Heyecanla programı bekliyoruz. Hazırlıklarımızı tamamladık. Vatanımıza ve milletimize hayırlı olsun inşallah

Kaynak:Konya'nın Sesi