Üşüyen Konyalı Soluğu Burada Alıyor!

Üşüyen Konyalı Soluğu Burada Alıyor!
 Muhabir
Konya’da havaların soğumasıyla birlikte hastalıklardan ve soğuklardan korunmak için kullanılan içlik satışları başladı. İçlik satıcısı Hamza Bora, vatandaşlara sağlık açısından doğal ürünleri öneriyor.

Konya kış aylarında giyenlerin içini ısıtan içlikler yün, termal, örgü ve havlu olarak satışa sunuluyor. Konya’da uzun yıllardır Tarihi Bedesten Çarşısında içlik satışı yapan Hamza Bora kış aylarının gelmesiyle satışların arttığını dile getirdi. Bora, “Havaların soğumasıyla içlik satışlarımız başladı. Genç kesim genelde termal ürünleri tercih ediyor. Biraz daha yaşlı 60 ve üzeri yaş gurubu ise yün içlikleri tercih ediyor. İçlik örgü olarak var, ince yünlerden var, orlon tarzı var. Yün çoraplarımız var. Yün atletlerimiz var” dedi.

BRONŞİT HASTALARI KULLANIYOR

Yün içliğin birçok hastalıktan uzak tuttuğunu belirten Bora, “Genelde bronşit ve zatürre hastaları yün içlik kullanıyor. Bunun özelliği vücuttaki teri emip vücudu kuru tutması. Tabi diğer içliklerde sıcak tutuyor ama bu doğal olduğu için daha çok tavsiye ediyoruz. Termal dediğimiz gruplarda da kısa kol, uzun kol alt tayt olarak içlikler var. 3 iplik ürünlerimiz var kalın. Çoraplarda doğal yün, havlu ve termal çeşitlerimiz var” ifadelerini kullandı.

ÇOK AŞIRI SOĞUKLARDA RAĞBET ARTIYOR

Kış geldiğinde herkesin sağlık açısından içlik alıp giymesi gerektiğinin altını çizen Bora, “İçliklerde fiyat aralıkları termallerde 75-200 TL arası, yünlerde 250-400 TL arasında, çoraplarda ise havlularda 20-75 TL arası ve yün çoraplarda 50-120 arasında değişiyor. Çok aşırı soğuklarda genç kesimlerde içlik kullanıyor. Genelde yaşlı grup veya orta yaş gurubu ile sanayi ortamı soğuk olduğu için sanayide çalışanlar ve askerler tercih ediyor. Genelde tayt grubu ve çorap çok satılıyor. Üşüme ayaklardan başladığı için çoraptan başlıyoruz daha sonra tayt çok üşüyenler içinde üst grup satılıyor. Her bedene göre içliğimiz mevcut, S-XXL arası ve battal boy her boyumuz var” diye konuştu.

-Büşra GÜLTAŞ