Ünlü Profesörden Dikkat Çeken Açıklama: Türkiye’yi Konya’ya Sığdırabiliriz

Ünlü Profesörden Dikkat Çeken Açıklama: Türkiye’yi Konya’ya Sığdırabiliriz
 Muhabir
Yaptığı açıklamalarla gündemden düşmeyen Prof. Dr. Erhan Afyoncu son olarak içinde Konya’nın da olduğu enteresan bir tespitte bulundu. İşte detaylar…

Tüm Türkiye’yi sarsan 6 Şubat depremlerinin birinci yıl dönümünde depremle alakalı paylaşım ve açıklamalar devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu da depremler ile sosyal medya hesabından sansasyonel bir paylaşımda bulundu.

“İSTANBUL, ORDU, TOKAT DAHA FAZLA BÜYÜMEMELİDİR”

Afyoncu, depremlerin sonuçlarının ağır olmasına dikkat çekti. İşte o açıklama:

“Başımıza gelen afetlerin (deprem, sel, heyelan) ağır sonuçları olmasının tek bir sebebi var. Şehirlerimiz haddinden fazla büyümesi. Artık İstanbul da, Tokat da, Ordu da daha fazla büyümemelidir.

Köy ve kasabalarımızın yaşam konforunu artırıp 5-10 bin nüfuslu yerleşim yerleri oluşturarak nüfusu bütün ülkeye yaymalıyız.

“TÜRKİYE’Yİ KONYA’YA SIĞDIRABİLİRİZ”

Yüzlerce şehri bulunan ABD'de de nüfusu 2 milyonun üzerinde olan sadece 4 şehir var (New York, Los Angeles, Chicago, Houston). Nüfusu 1 milyonu geçen şehir sayısı ise 9.

6 Şubat'ta vefat eden vatandaşlarımızı rahmetle anarken şehirlerimizin daha fazla büyümemesi için tedbir almamızın felaketlerin önüne geçmek için en büyük icraat olacağına bir kez daha dikkat çekiyorum. Bütün Türkiye'yi herkese tek katlı ev yaparak Konya'ya sığdırabiliriz.

Şehir merkezlerine sıkışmazsak yüksek binalara da muhtaç kalmayız.”

•Büşra Gültaş