Türkiye'nin İlki Oldu! Tarih Yeniden Konya'da Canlanıyor!

Türkiye'nin İlki Oldu! Tarih Yeniden Konya'da Canlanıyor!
Konya kültürel açıdan ve tarihi açıdan Dünya’da önemli bir yere sahip şehirdir. Bugünkü yazımızda sizlere Türkiye’de bir ilk olan ve geçmiş tarihinin Konya’da canlandırıldığı mekânı tanıtacağız. İşte o eşsiz mekân…

Zazadin Hanı, Konya'da 13. yüzyıl Anadolu Selçuklu devrine ait kervansaray. 1235-1236 yılları arasında I. Alaeddin Keykubad'ın ve II. Gıyaseddin Keyhüsrev'in emirlerinden biri olan Sadeddin Köpek tarafından inşa edilen Han Konya’da oldukça ilgi görüyor.

Zazadin Hanı, Taç kapısı üzerinde bir kitabesi bulunuyor. Burası 2017 yılında Selçuklu Belediyesi tarafından restore edilerek turizme açılmıştı.

O günden bu yana yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmayı başardı. İşte Zazadin Hanı hakkında bilgiler…
ZAZADİN HANI
Zazadın hanı kervansarayda tarih yeniden canlanıyor film gösterimleri belgeseller burada hayat buluyor.

Geçtiğimiz dönemlerde MasterChef çekimlerinin Zazadın Hanında yapılması yerli ve yabancı turistlerin han ziyareti için önceliği olmayı başardı.

13. Yüzyılı yerinde yaşamak için Ertuğrul, Kayı, Halime Sultan, Hayme Hatun, Derviş, Hancı Kostümleri ile anılarınızı ölümsüzleştirmek için 800 yıllık özel mekânda hatıra fotoğrafları çektirebilirsiniz.

Sinema Filmi, Dizi, Belgesel, Drama, Klip gibi birçok çalışmaya Plato olarak ev sahipliği yapan Zazadın Hanı, Sinema sektörüne Dönem ve günümüz çalışmalarında 400.000 metrekare arazisi ile malzemeli veya malzemesiz Plato olarak hizmet vermekte. •GİZEM BAŞAR

Kaynak:Konya'nın Sesi