Türk İslam Kültürü Kokulara Yoğun İlgi!

Türk İslam Kültürü Kokulara Yoğun İlgi!
 Muhabir
Hz. Mevlana’nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri, bu yıl Vuslat Vakti temasıyla başladı. Konya Mevlâna Kültür Merkezi’nde gerçekleşen anma törenlerine yerli ve yabancı binlerce turist katılım sağladı.

Mevlâna Kültür Merkezi içerisinde bulunan stantlarda hem geleneksel el sanatlarımızı anlatan hem de turistlere hediyelik eşya satışında bulunan onlarca stant bulunmakta. Turistlere ıtriyat sanatını anlatan Mehmet Fatih Vural doğal çiçek yağlarının tanıtıma ve satışa sundu.

Parfüm yağlarının içinde herhangi bir katkı maddesi olmadığını söyleyen Mehmet Fatih Vural, “Doğal parfüm yağları satıyoruz. Yağlarımızın içinde alkol, kimyasal, jelatin bulunmuyor. Çiçeklerin en saf hallerinden topladığımız kokuları tanıtıyoruz. Itırdan çiçek yağı çıkarmak anlamına gelen Itriyat sürünülecek güzel kokular anlamına gelmektedir” dedi.

TÜRK İSLAM KÜLTÜRÜNDEKİ KOKULAR VAR

Türk İslam kültüründe koku üzerine çalışıyoruz burada da Türk İslam kültürü kokular var örneğin oud, amberler, tek çiçekler var gül, yasemin, hanımeli, manolya gibi bide Avrupa parfüm yağları var mix karışım yağlar Avrupa reçetelerin açık halleri yani topluma mal olmuş bilinen kokular. Biz burada hem yerli hem yabancı turistteki önyargıyı kırıp onlara asıl olan kokuyu anlatmak, tanıtmak için buradayız. Emeklerimizin karşılığını da alıyoruz. Şeb-i Arus döneminde gelen yabancı turistlerden bizim sektörümüze ilgi baya yüksek oluyor. Geçen senelerde de ilgi çok yüksekti. Pandemi döneminde bile Şeb-i Arus’a ve bize ilgileri baya yüksek oluyor” diye konuştu.

ŞEB-İ ARUS’A ÖZEL ÇALIŞMA

Bu özel güne özel bir çalışma yaptıklarını açıklayan Mehmet Fatih Vural, “Şeb-i Arus’a özel bir çalışma yaptık. Bu çalışmamızda gül ve menekşe kokularından bir parfüm hazırladık. Yurtdışından özel olarak getirttiğimiz şişelere bu parfümleri doldurduk. Müşterilere sadece şişenin fiyatına parfümü ile birlikte satıyoruz” şeklinde açıkladı. -Buse Aşcı