Topladığı Kozalaklar Sanat Eserine Dönüştü!

Topladığı Kozalaklar Sanat Eserine Dönüştü!
 İnternet Editörü
Konya'da topladığı çam kozalaklarını sepete dönüştüren Emine Çevik, ürünlerini Sille’ye gelen ziyaretçilere satarak aile ekonomisine katkı sağlıyor.

Konya’nın Selçuklu ilçesinde ormandan topladığı kozalakları tel yardımı ile sepete dönüştüren Gülistan Ev Sanatları ve Bijuteri Sahibi Emine Çevik, ürünlerini Sille’ye gelen yerli ve yabancı turistlerin beğenisine sunuyor.

Konya’da yaşayan Emine Çevik, çam ağaçlarının kozalak dökmeye başladığı zamanlarda ormana giderek çuvallar dolusu kozalak topluyor.

Kozalakları boyutlarına göre ayıran Sanatkâr Emine Çevik, daha sonra bunları tesbih ipi yardımı ile küçük, orta ve büyük ebatlarda sepetlere dönüştürüyor. Çevik, saatlerce emek vererek yaptığı sepetleri, doğal güzellikleri ile ünlü, her gün yüzlerce kişinin ziyaret ettiği Sille’de boyutlarına göre tanesini 75-100 liradan satışa sunuyor.

‘KOZALAKLARI BİRER SANAT

ESERİNE DÖNÜŞTÜRÜYORUM’

Çevik, Konya’nın Sesi muhabirine, küçük sepetleri yaklaşık bir, büyük sepetleri yaklaşık iki saatte yaptığını söyledi.

Çevik, çeşitli boydaki çam kozalaklarını bir araya getirerek süs eşyaları yaptığını ifade ederek, "Bir kadın girişimci olarak aile ekonomisine katkı sağlamaya çalışıyorum. Sille’nin tarihi bir dokusu olduğu için buraya çokça yerli ve yabancı turist geliyor. Bu sebeple burada açtığım Gülistan Ev Sanatları ve Bijuteri mağazam ile el emeği yaptığım tasarımlarımı satıyorum. Bunların arasında sıkça tercih edilen ise kozalaklardan yaptığım sepetler oluyor. Kozalakları tesbih ipi ile birbirine bağlıyorum. Bu iş epey zamanımı alıyor.

Kozalakları ise el emeğim ile birer sanat eserine dönüştürüyorum. Kozalağın büyüklüğüne göre tabii zamanı da değişiyor. İsteyenler için ise estetik bir görüntü oluşması açısından sepetleri vernikleyebiliyorum. Yılda ortalama iki bin adet bu sepetlerden yapıyorum. Tasarımlarım benim ruh halime göre şekilleniyor" dedi.

Kaynak:Konya'nın Sesi