Tespih Sanatının kalbi Konya’da atacak

Tespih Sanatının kalbi Konya’da atacak
‘Habbeden İmameye Sabır Yolculuğu’ isimli tespih sergisi 22-25 Eylül’de Meram Belediyesi ev sahipliğinde Konya’da yapılacak. Sergiye dünyaca tanınan ustalar katılıp, eserlerini tespih severler ile buluşturacak

Meram Belediyesi’nin ev sahipliğinde simli tespih sergisi 22-25 Eylül’de Tantavi Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Türkiye’de yaşayan ve dünyaca bilinen 20 usta sergiye katılarak eserlerini sergileyecek. Konyalı iş adamı ve koleksiyoner Mustafa Genç de, sergide koleksiyonundan tespihler sergileyecek. 4 gün boyunca ücretsiz gezilebilecek sergide satış olmayacak. Ustaların prestij eserleri tespih severler ile buluşturulacak. Misafirler tespihle alakalı tüm merak edilenleri, sergi alanında ustalara sorabilecek.

Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyor

‘Habbeden İmameye Sabır Yolculuğu’ sergisi ustaların katılımı ve profesyonellik anlamında Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyor. Sergiye özel kitap çalışması da yapılacak. Kitapta ustaların özgeçmişleri ve eserlerine yer verilecek. Serginin teması olan ‘Es Sabür’ kelimesinin hat çalışmasını da ünlü hattat Seyit Ahmet Depeler çalıştı. Sergiyle ilgili açıklamalarda bulunan Koleksiyoner Mustafa Genç, Meram Belediyesi’nin şehre iz bırakacak bir çalışmaya imza attığını belirtti. Genç, “Meram Belediyemiz, biz koleksiyonerler için büyük heyecan uyandıran çok özel bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Bu bizim bir hayalimizdi. Konuyu Meram Belediye Başkanımız Mustafa Kavuş’a aktarınca heyecanımıza ortak oldu. Tüm organizasyonu üstlendi. Kültürümüze büyük katkı sağlayacağını söyleyerek bize yol açtı. Kendisine ve serginin organizasyonunda büyük emek veren tüm ekibine teşekkür ediyoruz” dedi. Genç, dünyada işçilikleri ve eserleri ile ün salmış 20’nin üzerinde ustanın Konya’ya geleceğini, şehir tanıtımı ve kültüre katkı anlamında önemli bir etkinliğin yapılacağını vurguladı.

 

Ünlü ustalar Konya’da buluşacak

Sergide katılımcı olacak ve eserlerini sergileyecek ustalar: Adnan Tolga Çelik, Ahmet Safa Mızrak, Arif Altunok, Aydın Menderes Orkun, Engin Satılmış, Ertaç Şenyurt, Fatih Mehmet Kaya, Gürcan Öncü, Hanifi Özbek, Nuh Miral, Hüseyin Çelik, Mehmet Yaşar, Mustafa Ata, Osman Kiraz, Ozan Takımcı, Serkan Akgül, Serkan Ekti, Nakkaş Süleyman Gürsoy, Şeyhmuz Payzun, Ulvi İskender, Yasin Demir, Zekai Şenyurt. Habbeden İmameye Sabır Yolculuğu’ isimli tespih sergisi 22-25 Eylül tarihleri arasında Tantavi Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak gezilebilecek.