TES-İŞ Konya’dan Ek Zam Talebi

TES-İŞ Konya’dan Ek Zam Talebi
TES-İŞ Konya Şubesi: Yüksek Enflasyon ve Zorlu Şartlar İçin Ek Zam Talebi!

Türk-İş Konfederasyonu çatısı altında sendikal faaliyetini sürdüren TES-İŞ Konya Şube Başkanı Gökhan Yalçın, yönetim kurulu üyeleri ile sendika üyesi Kamu işçilerinin katıldığı basın açıklaması DSİ 4. Bölge müdürlüğü önünde gerçekleştirildi.

Yalçın, burada yaptığı basın açıklamasında şu sözlere yer verdi. “Geçtiğimiz ay sözleşme yürürlük tarihi 1 Ocak olan kamu işçisi üyelerimize %32.57 oranında zam yapılmış ve 1 Mart itibariyle yürürlüğe giren sözleşmelerimiz kapsamında çalışan üyelerimizin enflasyonun göreceli daha düşük çıkması nedeniyle gelir kaybına uğramaları gibi bir risk ortamı oluşmuştur. Bu riski ortadan kaldırmak amacıyla sendikamızın ve kamuda örgütlü diğer sendikaların girişimleriyle TÜRK-İŞ ile TÜHİS arasında bir ek protokol imzalanmıştır. Protokole göre enflasyonun düşük çıkması durumunda Mart ayında yapılacak zammın asgari %32.57 olması ve üyelerimizin protokol öncesi duruma göre kazançlı çıkmaları garanti altına alınmıştır.

Ancak bizim bunun yanında asgari ücrete, memur ve emeklilere yapılan yüksek zamların ardından tüm kamu çalışanlarına da ek zam talebimiz olmuştur. Sendikamız, enerji işkolunda çalışan üyelerimizin hayati tehlike barındıran zor şartlarda çalıştıklarını her düzeyde hükümete ve işverenlerimize anlatmış, ücretlerin sahadaki gerçeklere göre düzenlenmesi gerektiğini gündeme getirmiştir.

Sadece ocak ayındaki enflasyon %6,7 olarak açıklanmıştır. TÜİK’in açıkladığı rakamlar market raflarını tam olarak yansıtmamasına rağmen devam eden oldukça yüksek bir enflasyona işaret etmektedir. Genel Başkanımız İrfan Kabaloğlu kamu işçilerine ek zam talebimizi özellikle TÜRK-İŞ nezdinde Hükümete iletmiş yaptığı basın açıklamalarıyla konunun gündemde tutulmasında gayretli ve samimi bir çalışma yürütmüştür. Bugüne kadar ek zam talebimiz ile ilgili maalesef bir sonuç alınamamıştır. TES-İŞ olarak bir yandan 1 Mart yürürlük tarihli sözleşmelerimize tabi çalışan arkadaşlarımızın haklarını garanti altına alırken, diğer yandan yüksek enflasyonun sebep olduğu kayıplarımız için ek zam taleplerimizi de TÜRK-İŞ çatısı altında dile getirmeye, yapacağımız sözleşmelerimizde günün şartlarına göre üyelerimizin satın alma güçlerini koruyacak düzenlemelere imza atmaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: