SÜ'de engelli öğrencilere yeni imkanlar sunulacak

SÜ'de engelli öğrencilere yeni imkanlar sunulacak
Selçuk Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü, üniversite hayatına yeni başlayan engelli öğrencilerin uyum süreçlerini desteklemek amacıyla 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Oryantasyon Programı düzenledi.

Sultan Alparslan Kültür Merkezinde düzenlenen programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeki Bayramoğlu, Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Mustafa Güler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Yeni eğitim ve öğretim döneminin hayırlı olmasını dileyen Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeki Bayramoğlu, “Selçuk Üniversitesi ailesinin bir parçası olarak sizinle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Dört yıl boyunca ihtiyaç duyduğunuz, duygu ve düşünceleri paylaşabileceğiniz bir ortam sunmak için burada toplandık. Üniversite içindeki ulaşımınıza yönelik özel hazırlıklarımız var. Rektör Hocamızın küçük bir hediyesi olarak kampüs içi dolaşımınız için size özel araçlar tahsis edilecek. Ayrıca ilçelerden gelen öğrencilerimiz için şehirdeki ulaşım imkanları da düzenlenecek. Bilimsel Araştırma Projeleri çerçevesinde araştırma ve festival etkinliklerine katılmanızı destekleyecek çalışmalarımız var. Selçuk Üniversitesi ailesinin bir ferdi olarak buradaki tüm imkanlardan eşit şekilde faydalanacağınızı bilmenizi isterim” diye konuştu.

Öğrencilerin eğitim süreçlerini desteklemek için çeşitli projeler ve faaliyetler düzenlemeye devam edeceklerini belirten Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Mustafa Güler, “Koordinatörlük olarak öğrencilerimizin derslere, sosyal ve kültürel aktivitelere etkin katılımlarını sağlamayı, akademik başarılarını artırmayı ve kampüs içi mekansal erişilebilirliği artırmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Oryantasyon programı müzik dinletisinin ardından sona erdi.

Kaynak:Haber Merkezi